Ryan Djojokarso in de Toneelschuur met Mom:Me

Over de complexe en soms buitengewoon schrijnende band tussen moeder en kind

0

Na het succes van Giovanni’s Room, keert Ryan Djojokarso op dinsdag 7 april terug in de Toneelschuur met de voorstelling Mom:Me, een multidisciplinaire voorstelling met dans, spel en zang, waarin de complexe band tussen moeder en kind centraal staat.

Ryan’s fascinatie voor menselijke relaties en sociaal gedrag blijkt ook in deze voorstelling. Hij neemt een groot thema en vertaalt dit naar het podium aan de hand van zijn fysieke dansstijl, waarbij humor natuurlijk niet ontbreekt. In Mom:Me geeft hij daarmee een bijzondere invulling aan een gevoelig onderwerp, wat ontroerend materiaal oplevert.

In de voorstelling wordt het isolement waar een tienermoeder in terecht kan komen voelbaar gemaakt. Verveling en onuitgesproken frustraties worden krachtig verbeeld.

Djojokarso geeft zijn publiek een persoonlijk inkijkje in de wereld van jonge moeders en hun kinderen vanuit zijn eigen perspectief, waarbij hij het stellen van lastige vragen niet uit de weg gaat en een interessante invalshoek kiest. Tienermoederschap is van alle tijden en de eenzaamheid waar de jonge moeders in terecht komen met hun kinderen blijft vaak onderbelicht.

Info
De voorstelling is op dinsdag 7 april om 20.30 uur in de Toneelschuur. Kaarten voor Mom:Me zijn verkrijgbaar via www.toneelschuur.nl/dans/mom-me of telefonisch op 023-5173910.

Over de maker
Op vijftienjarige leeftijd verhuist Ryan Djojokarso (1983) van Suriname naar Nederland. Na een succesvolle carrière als danser werkt hij als choreograaf bij o.a. Korzo, Scapino Ballet Rotterdam, Konzert Theater Bern, Dox en Conny Janssen Danst. Na een reeks voorstellingen in binnen- en buitenland, voor volwassen, jongeren en kinderen, ontvangt hij in 2017 de BNG Bank Dansprijs. In datzelfde jaar wordt hij vanwege de voorstelling Jij bent ‘m! genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

Advertentie