HIT barst los met de eerste finales

0

Het HIT (Haarlems Interscholaire Toernooi) biedt leerlingen die hun talenten willen ontwikkelen de kans om deel te nemen aan masterclasses en finales waarin zij zich op professionele Haarlemse podia presenteren aan een groot publiek. De finalisten in de negen categorieën zijn inmiddels bekend. Begin april barst de HIT finaleperiode weer los. Vrienden, familie en andere belangstellenden kunnen de finales komen bezoeken.

De finalereeks start maandag 6 april in de Philharmonie met de finales ´Klassieke Muziek’ en ‘Spoken Word´. Deze finale wordt gepresenteerd door Dieuwertje Blok. Dinsdag 7 april vindt in het Patronaat de finale in de categorie ´Singer-Songwriters´ plaats, gepresenteerd en muzikaal omlijst door All the Kings Daughters. De eerste reeks wordt woensdag 8 april afgesloten in het Patronaat met de finale in de categorie ‘Bands’. Deze avond wordt gepresenteerd door Menzo Schrik. Taken (winnaar 2019) zal een gastoptreden verzorgen.

De Toneelschuur is in juni het podium voor de laatste finales met op dinsdag 23 juni de finales ´Dans´ en ´Cabaret´ en op woensdag 24 juni de finale ´Theater´. Vrijdag 25 juni vindt bij Hart tot slot de prijsuitreiking plaats in de categorie ´Beeldende Kunst’ (2D, 3D, mode, fotografie en film). De voorafgaande expositie kan al vanaf maandag 11 mei bij Hart worden bezocht.

Kaarten zijn te bestellen via de kassa en websites van de Philharmonie, het Patronaat en de Toneelschuur. De expositie en prijsuitreiking bij Hart zijn vrij toegankelijk.

Advertentie