Inholland organiseert Open Dag en daar hoef je de deur niet voor uit

0

Het coronavirus maakt het onmogelijk om de Open Dag van Inholland Haarlem te bezoeken. Met de online Open Dag heeft de hogeschool een alternatief bedacht voor studiezoekers. Zaterdag 4 april van 10.00 tot 14.00 uur gaat www.inholland.nl/opendag live. Een website vol opleidingspresentaties, livestreams, chats en een live radioshow. Alles om alsnog een goede studiekeuze te maken.

Hogeschool Inholland is de afgelopen twee weken hard aan de slag gegaan om de website in te richten. “De gezondheid van ons allen staat voorop. Zo zijn we in sneltreinvaart overgegaan op online onderwijs, en nu dan ook een online Open Dag,” vertelt Jet de Ranitz, voorzitter College van Bestuur van Hogeschool Inholland. “Nu de examenleerlingen met het vervallen van de examens al eerder weten of ze geslaagd zijn, willen zij natuurlijk snel door naar de vervolgstap. Tijdens de online Open Dag kunnen zij zich oriënteren, opleidingen vergelijken en zelfs al inschrijven. Het is anders dan anders, maar ik weet zeker dat we online veel vragen kunnen beantwoorden en echt een voorproefje van Inholland kunnen geven. Ik ben trots dat dat zo snel is gelukt.

Test, Ontdek, Kies
De webpagina van de online Open Dag bestaat uit de onderdelen Test, Ontdek en Kies. Bij Test kun je je oriënteren op een opleiding. Ga naar Ontdek als je op zoek bent naar specifieke opleidingsinformatie, zoals presentaties, video’s van studentenprojecten, een video van een vestiging van Inholland, artikelen over studenten- en onderwijsprojecten en ook tips voor ouders. Ben je eruit en wil je je aanmelden? Dat kan bij Kies. Zowel bij Test, Ontdek als Kies is het mogelijk via WhatsApp te chatten met studenten en docenten.

Live radioshow
Tijdens de online Open Dag maken Inholland-radiomaker Rudy Nicola en student Creative Business Stevan van der Voet live radio. Ze laten studenten en docenten vanuit de verschillende Inholland-locaties aan het woord over hun ervaringen. Zo hoor je student Sammy Bakker van Sportkunde over haar overgang van mbo naar hbo, afgestudeerde bij Creative Business Donny Keizer geeft advies over studiekeuze en Jeremy Schooneman, student Verpleegkunde, vertelt over de invloed van het coronavirus op zijn opleiding en nog veel meer. Via WhatsApp is het mogelijk om vragen te stellen en mee te praten. Alleen meeluisteren is vanzelfsprekend ook mogelijk.

Meer online voorlichting
De komende tijd worden meer voorlichtingsactiviteiten van de hogeschool, zoals Proefstuderen en de Studiekeuzecheck, online aangeboden. Interesse? Houd onze website in de gaten. De webpagina www.inholland.nl/opendag gaat op zaterdag 4 april vanaf 10:00 uur live en is tot 14:00 uur beschikbaar voor studiezoekers. De informatie blijft beschikbaar zodat ook na 4 april studiezoekers zich op een hbo-opleiding kunnen oriënteren. Live chatten met studenten en docenten gebeurt alleen op zaterdag 4 april.

Advertentie