Steun lokale ondernemers in Haarlem in tijden van Corona

0

De effecten van het coronavirus zijn inmiddels voor iedereen voelbaar. Een groep die het in bijzonder zwaar heeft zijn de lokale ondernemers in Haarlem. Denk aan de horeca, lokale producenten en andere winkeliers.

Gelukkig worden er steeds meer mooie initiatieven in het leven geroepen om lokale ondernemers te ondersteunen. Dit gebeurt veelal onder de hashtag #supportyourlocals. In dit artikel vind je handige tips hoe jij ondernemers in Haarlem een steuntje in de rug kunt geven, juist nu.

Support Your Locals Haarlem
Het coronavirus heeft niet alleen een forse impact op restaurants en de horeca. Ook de kleinere ondernemers, boeren en producenten merken dit meteen. Zij kunnen hun mooi lokaal geproduceerde producten op dit moment niet of nauwelijks kwijt. Via de hashtag #supportyourlocals worden in verschillende steden in Nederland verspakketten samengesteld met streekproducten van lokale ondernemer. Support Your Locals is een landelijk initiatief om lokale producenten en winkeliers in de armen te sluiten en samen korte ketens te bouwen. Het is nu ook gestart in Haarlem. Bekijk hier het overzicht met alle initiatieven.

Over het verspakket Haarlem
In Haarlem wordt er een speciaal foodpakket samengesteld door verschillende Haarlemse ondernemers. In het pakket vind je producten zoals groenten, fruit, kaas, vis, brood en meer van onder andere Broekhof de Slagersdochter, Kaaskampanje, Boulangerie Oscar, VIZ Haarlem, Mabrouk en een beetje van Mogador. Er is ook een vleesvrije optie. Op dit moment kan je bestellen door een mailtje te sturen naar bestellen@supportlocalshaarlem.nl. De box kost €49,50 inclusief verzending. Bezorging kan op dinsdag en op vrijdag tussen 12:00 – 19:00.

Wat kan ik nog meer doen om lokale ondernemers in Haarlem te steunen?
De horecagelegenheden in Haarlem hebben het misschien wel het zwaarst. De horecazaken hebben hun deuren moeten sluiten en zitten zonder klanten. Indirect hebben ook lokale producenten, boeren en winkeliers daar weer last van. Een groot deel van hun afzet is namelijk afhankelijk van de horeca. Gelukkig kan jij wel iets doen.

  • Laat je eten thuisbezorgen! Veel restaurants en cafés bieden een bezorgservice waardoor je thuis kunt genieten van hun heerlijke gerechten. Dit kan bijvoorbeeld bij Restaurant Witte, Bar Boef, De Lange Heer, Parels Brasserie en veel meer
  • Een groep bevriende ondernemers uit Haarlem bedacht een online platform (https://www.eattogether.nl/) waar mensen virtueel samen kunnen eten
  • Koop een dinerbon die je later in het jaar kunt verzilveren
  • Doe een eenmalige donatie aan jouw favoriete restaurant. Bijvoorbeeld via https://doneren.restaurant en #helpdehoreca
  • Koop jouw groente, fruit, vlees, vis, zuivel en andere delicatessen zoveel mogelijk bij de lokale groenteboer, slagerij en andere speciaalzaken.
  • Bezoek een boerderijwinkel: veel lokale boeren hebben tegenwoordig mogelijkheden waardoor je rechtstreeks bij de boer kunt kopen.
Advertentie