Caprera mag weer open

Openluchttheaters mogen weer op beperkte schaal voorstellingen organiseren

5

Het ministerie van OC&W heeft openluchttheaters aangemerkt als buitenactiviteiten voor de naleving van coronamaatregelen. Anders dan bij schouwburgen en concertzalen wordt het maximaal aantal bezoekers bepaald door de mogelijkheden die elk openluchttheater heeft om aan anderhalve meter afstand te voldoen. Bij Caprera zijn dat 250 bezoekers per voorstelling.

Lokale Vrienden – support your locals
Meteen na deze bekendmaking werd besloten een lokaal tintje aan het zomerprogramma te geven. Zo vormen de Haarlemse Chef’Special en buurtgenoten Veldhuis en Kemper de rode draad door het komende seizoen. Bovendien is de Toneelschuur onze partner voor toneelvoorstellingen en het jeugdprogramma. Chef’Special zal als eerste op vrijdag 10 juli optreden. Volgens frontman Joshua Nolet is de band “beyond excited” om eindelijk weer te mogen optreden. In augustus zullen Veldhuis en Kemper wekelijks meerdere voorstellingen geven. “We staan te trappelen om weer te kunnen optreden. En na maanden op de bank vinden ze dat thuis inmiddels ook een heel goed idee…” aldus Richard en Remco.

Nieuwe situatie
We waren natuurlijk dolblij toen we dit goede nieuws te horen kregen,” zegt Lode van Piggelen, directeur van Caprera. “We beseften meteen dat we in een heel andere situatie terecht zijn gekomen, en dat alles anders zal gaan. Van groots en uitbundig naar klein en intiem. Het is fijn om te merken dat we met alle artiesten waarmee we in gesprek zijn op één lijn zitten. Iedereen staat te popelen om weer op te mogen treden. Onze stafmedewerkers zijn gelijk aan de slag gegaan met een protocol conform alle richtlijnen van het RIVM om een veilige en werkbare situatie te creëren zodat bezoekers onbezorgd kunnen genieten van het moois wat we te bieden hebben.

Divers programma
Wij zijn een culturele ontmoetingsplek voor ontspanning, inspiratie en verrijking midden in de natuur en willen toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom is er voor het komende programma aan verschillende doelgroepen gedacht. Van artiesten als Jett Rebel en Willeke Alberti tot Lavinia Meijer, Comedy Train en Kasper van der Laan. Er staan meerdere jeugdvoorstellingen in de planning. We hopen je uiteraard deze zomer weer te mogen begroeten in Caprera!”

Advertentie

5 REACTIES

    • Chrisie zou tof zijn!! Maar heb vlg mij al n datum voor volgend jaar?🤔

  1. Charlotte Elzinga,Sophie Elzinga,Suzanne Elzinga, Pascal Goudkuil,Maud Tichelaar. Iets met Suzan en Freek.

Comments are closed.