Expositie een nieuw hart voor Centrum Schalkwijk

0

Centrum Schalkwijk, gebouwd in de jaren zeventig van de 20e eeuw, wordt de komende jaren vernieuwd tot een kloppend stadsdeelhart. In Centrum Schalkwijk zijn vanaf vrijdag 19 juni de (voorlopige) ideeën, plannen en schetsen van dit nieuwe hart te zien via een expositie en een maquette.

Gemeente Haarlem werkt al jaren intensief samen met de Corporatieve Vereniging van Eigenaars (CVvE) aan de verbetering van de kwaliteit, de differentiatie en de structuurverbinding van het winkelcentrum onder supervisie van JCAU (Jo Coenen Architecten en Urbanisten). De eerste ideeën voor deze ingrijpende vernieuwing dateren al van 1995. De informatiepanelen in Centrum Schalkwijk zijn samengesteld door bureau JCAU en laten de vernieuwende ideeën uit het verleden zien en ook een blik op de toekomst met de meest recente schetsen en ontwerpen.

Bij de vernieuwing van Centrum Schalkwijk zijn enorm veel spelers om rekening mee te houden en dit maakt deze ontwikkeling extra bijzonder. Alle partijen zoeken met elkaar naar ‘een optimum van belangen’, dat leidt tot een moderne stadswijk, het kloppende hart van Schalkwijk.

De expositie was eerder in een uitgebreidere versie te bewonderen in het ABC Architectuurcentrum. In Centrum Schalkwijk is hij te zien vanaf 18 juni op het Hemaplein.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)