Toneelschuur en Caprera brengen alsnog zomerprogramma in 2020

0

In de zomer van 2020 kan er toch nog genoten worden van theater in de openlucht. De Toneelschuur en openluchttheater Caprera bundelen hun krachten en hebben ondanks de restricties omtrent het coronavirus alsnog een reeks theatervoorstellingen kunnen programmeren. Dat is een programma van formidabele klasse geworden; twee muziektheatervoorstellingen en maar liefst acht jeugdzondagen. De kaartverkoop is vanaf heden gestart via www.caprera.nu.

De eerder aangekondigde samenwerking tussen de Toneelschuur en Caprera kon door de opkomst van het coronavirus geen doorgang vinden. Met de versoepeling van het overheidsbeleid is in een recordtempo alsnog een mooi zomerprogramma samengesteld. Orkater speelt ILIAS en in DUENDE zijn Gijs Scholten van Aschat en Eric Vaarzon samen exclusief op tournee. Vanaf 12 juli is acht zondagen lang een jeugdvoorstelling te zien.

Loesje Riethof, adjunct directeur Toneelschuur: “Wij vinden het uiteraard erg jammer dat de eerder aangekondigde voorstelling Lost Tango niet door kon gaan. Nu er toch iets meer mogelijk blijkt zijn wij ontzettend blij dat Ilias van Orkater hernomen kon worden. De voorstelling stond eerder in een stijf uitverkochte Schuur maar was oorspronkelijk bedacht voor op locatie in een diepe duinkuil. We kunnen als tipje van de sluier alvast verklappen dat het publiek tijdens deze voorstelling andersom zit, de steile tribune wordt het strijdtoneel van de acteurs.” Ilias van Orkater staat garant voor weergaloos, energiek muziektheater van vier buitengewoon getalenteerde jonge makers. Niet voor niets riep NRC de voorstelling uit tot een van de beste van het seizoen.

Lode van Piggelen, directeur van Caprera, is bijzonder verheugd dat de samenwerking toch nog doorgang vindt: “Het leek er even op dat de hele zomer in ons openlucht theater geannuleerd werd. Met de versoepeling van de regelgeving is het samen met de Toneelschuur gelukt om in recordtempo een prachtig theaterprogramma samen te stellen. We zijn ontzettend blij dat we de diepgewortelde theatertraditie van Caprera dit jaar alsnog nieuw leven in kunnen blazen. Met trots presenteren wij ook Klein Caprera, een intiem podium voor de gehele familie, met een gezamenlijke jeugdprogrammering waarbij de Toneelschuur vanuit haar expertise zorg draagt voor een unieke educatieve omlijsting van cultuur en natuur. En dat alles veilig volgens de 1,5 m richtlijnen.”

Met dank aan de Nolte Stichting die het Klein Caprera programma mogelijk maakt.

PROGRAMMA CAPRERA & TONEELSCHUUR – ZOMER 2020

Woensdag 15 en Donderdag 16 juli 2020
Orkater / De Nieuwkomers presenteert KONVOOI
ILIAS
Na Oerol, Over het IJ en een landelijke tournee in 2019 is ILIAS nog lang niet uitgespeeld. Orkater / De Nieuwkomers spelen met KONVOOI de muzikale theatervoorstelling ILIAS, de succesvoorstelling in een coronaproof-versie in openluchttheater Caprera. KONVOOI neemt het oorlogsepos De Ilias als vehikel om de verantwoordelijkheid van de mens te bevragen. In deze moderne bewerking vertolken vijf jonge jongens de rol van vier soldaten en één vrouw: Agamemnon, Achilles, Odysseus, Patroklos en Helena. ILIAS is een filosofische en absurde trip over de vraag of inzicht altijd tot moraliteit leidt.

Donderdag 30 juli 2020
DUENDE
Gijs Scholten van Aschat en Eric Vaarzon exclusief samen op tournee.
In de voorstelling Duende duelleren de vrienden met elkaar op het scherpst van de snede, met hun sterkste wapens: Eric met zijn muziek, Gijs met zijn taal. Woorden worden ritme, muziek wordt taal, grenzen vervagen. Ze omarmen de taal en de muziek van het zuiden en komen terecht in Spanje, Portugal en Brazilië, waar ze Lorca, flamenco, duende, Pessoa, saudade en Drummond de Andrade ontmoeten: meer dan ze op een avond kunnen vertellen.

Zondag 12 juli tot en met zondag 30 augustus
Elke zondag een jeugdtheatervoorstelling in de openlucht
12-07 Het Astronautje – 4+ (Klein Amsterdam Producties)
19-07 Geel – 2+ (Mime Wave & 2-ater Producties)
26-07 Joris en de Draak – 6+ (Ida van Dril & Michiel Schreuders)
02-08 Het Laatste Koekje – 3+ (Het Ministerie van Onverrichter Zake)
09-08 N.N.B.
16-08 Kluizelaar – 2+ / 4+ (Simone de Jong)
23-08 Vos en Haas in gevaar (Theaterbureau Frijns)
30-08 Kleine Mol – 2+ (Meneer Monster)

Kaartverkoop
De kaartverkoop voor alle theater voorstellingen in Caprera start op donderdag 25 juli om 12.00 uur, via: www.caprera.nu.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)