Programma Pletterij

0

Het programma van de Pletterij ziet er als volgt uit:

2 JULI: FILMCAFE: THE MIRROR (TARKOVSKY)
The Mirror (1975) is de meest persoonlijke film van de Russische cineast Andrei Tarkovsky en daarmee ook zijn meest ontoegankelijke en abstracte film. De film bestaat uit een combinatie van scènes gebaseerd op (deels zijn eigen) herinneringen, droomsequenties, nieuwsbeelden en gedichten die wel degelijk een samenhang met elkaar vertonen, maar niet een duidelijk verhaal lijken te vormen. Het is een film die soms onbegrijpelijk voelt, maar die de onbevangen kijker volledig kan meevoeren in al zijn mystieke en poëtische schoonheid.
The Mirror is te zien op donderdag 2 juli van 20.00 tot 22.30 in Filmcafe De Onderstroom waar maandelijks arthouse films rond een thema worden vertoond. Er is beperkte toegang voor 12 bezoekers. Tickets zijn uitsluitend verkrijgbaar via de website.
Kaarten: 4 euro, vrienden 3 euro. HaarlemPas en onder de 25 jaar 2,50.

8 JULI: EEN GOED GESPREK MET CHARLOTTE DEMATONS
Iedere woensdag van 16.00-16.30 uur voert Jan Hoekema ‘Een goed gesprek met…’. Woensdag 8 juli is de Haarlemse kinderboekenillustratrice Charlotte Dematons te gast. Ze is opgegroeid in Frankrijk (met een Franse vader en een Nederlandse moeder) en kwam na de middelbare school naar Nederland. Na het afstuderen aan de Rietveld Academie in 1982 werd zij benaderd door uitgeverij Lemniscaat, waarna al spoedig haar eerste eigen prentenboek, getiteld Dido, verscheen.
Sindsdien volgden naar schatting 150 titels, waaraan zij (mee)werkte. Dematons heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder een Gouden Penseel in 2008, voor haar (tekstloze) prentenboek Sinterklaas. In 2006 ontving zij al een Zilveren Penseel voor de illustraties bij de uitgave van de sprookjes van Grimm (dit boek ontving ook de Zilveren Griffel).
Er zijn 12 zitplaatsen beschikbaar om dit gesprek bij te wonen in de theaterzaal van de Pletterij. Toegangsprijs is 3 euro. Na afloop is er ruimte om vragen te stellen. Het meekijken met het debat via de website of YouTube is gratis, maar het wordt op prijs gesteld als kijkers een ticket aanschaffen.

8 JULI: TRIO HUMANES, ZUID-AMERIKAANSE MUZIEK MET JAZZ, IMPRO EN GROOVES
Trio Humanes bestaat uit Fuensanta Méndez (México): zang en bas, Guillermo Celano (Arg/NL): gitaar en Marcos Baggiani (Arg): drums. Hun optreden is woensdag 8 juli van 19.30 – 20.30.
Kaarten: 10 euro, vrienden 9 euro, HaarlemPas en onder de 25 jaar 7,50

Info
Pletterij, Herenvest 122 Haarlem – 023 542 35 40 – www.pletterij.nl.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

Advertentie