Verdien je zakgeld in de zomervakantie in Haarlem Oost

0

In de zomervakantie van 2020 kunnen kinderen uit Haarlem Oost meedoen aan een zakgeldproject. Kinderen verdienen zakgeld door zich in te zetten in hun eigen wijk. Het project start op maandag 6 juli en eindigt op 14 augustus.

Het zakgeldproject maakt deel uit van het zomerprogramma met activiteiten voor 0 tot 23 jaar dat georganiseerd wordt voor kinderen die in deze zomervakantie thuisblijven. Met het verdienen van zakgeld leveren ze een actieve bijdrage in de buurt. Wekelijks kunnen ze kiezen uit twee activiteiten waarbij ze iets voor de wijk doen, zoals de Clean up (zwerfafval prikken in de wijk) of voorlezen (aan kinderen uit de wijk). Per activiteit ontvangen de kinderen € 2,50. Aan het eind van het project kunnen de kinderen maximaal € 30.- verdienen.

Door zich in te zetten in en voor de wijk verdienen de kinderen niet alleen geld maar ook waardering van hun buurtbewoners. De kinderen worden zich bewust van het zwerfafval in hun wijk én hebben een leuke tijdsbesteding in de zomer.

Het geld dat kan worden verdiend met het zakgeldproject wordt aan het eind van het project uitgereikt. Aan het begin van het project bepalen de kinderen bij de introductiedag waar ze het geld aan willen uitgeven. Zo leren ze dat werken voor je geld en een spaardoel hebben loont.

Het zakgeldproject is een initiatief van DOCK Haarlem en de Diaconie. Tewatha Muller, jongerenwerker DOCK geeft graag meer informatie. Mail temuller@dock.nl.

Advertentie
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)