Proef de smaken uit de natuur met een kopje exclusieve Nationaal Park Zuid-Kennemerland kruidenthee

0

Dit jaar viert Nationaal Park Zuid-Kennemerland haar 25ste verjaardag, een zilveren jubileum. Een mooie gelegenheid om de smaak van het Nationaal Park te vangen in een speciale kruideninfusie van planten, kruiden en bessen die in het park groeien. Deze wordt tijdens de Beleefweek van 10 t/m 18 oktober exclusief geschonken bij tien geselecteerde horecagelegenheden in het Nationaal Park, waaronder bij het Duincafé bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen.

Corina Busman van Groenvitaal is herborist en gastvrouw van Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Met haar expertise heeft zij samen met het Nationaal Park een heerlijke melange samengesteld met allerlei biologische kruiden en planten die voorkomen in het gebied: rozenblaadjes en -bottels, vlier, brandnetel, meidoorn, verveine, madeliefjes en duindoornbessen.

Corina: “Met deze thee laten we bezoekers echt het Nationaal Park proeven. De thee is niet alleen erg lekker, er zitten ook allerlei gezonde en weerstand verhogende kruiden in. Zo heeft de meidoorn een rustgevende werking en bevatten de duindoornbessen veel vitamine C!” De thee staat tijdens de beleefweek op de kaart bij 10 van onze gastheren en wordt tijdens diverse beleefweek activiteiten geschonken.

Gezond en lekker!
In het Nationaal Park groeien veel eetbare planten en kruiden, maar omdat het een Natura 2000 gebied is, is wildplukken niet toegestaan. Daarom heeft herborist Corina Busman een kruidenthee (Theemix Nationaal Park Zuid-Kennemerland) samengesteld van kenmerkende eetbare planten uit het gebied, allemaal biologisch ingekocht. Zo kan de bezoeker met alle zintuigen het park ervaren.

Naast dat de thee erg lekker is, wordt ook het verhaal van de soorten in het gebied verteld. De duindoorn is bijvoorbeeld een veel geziene plant in de duinen. In het najaar valt hij goed op met zijn feloranje bessen die barsten van de vitamine C. Trekvogels eten ze als krachtvoer ter voorbereiding op hun verre reis. De besjes hebben een zure smaak, maar zijn heel gezond. En brandnetel is een kruid dat je in het hele Nationaal Park tegenkomt. Veel mensen beschouwen het als onkruid, maar brandnetel is een echte multi-vitamine uit de natuur en geeft de thee een lekkere basissmaak.

Door het verhaal over de ingrediënten bij de thee te serveren, drink je als bezoeker thee met een goed verhaal. De Beleefweek is voor ons een mooi moment om bezoekers de smaak van Nationaal Park Zuid-Kennemerland te laten proeven,” aldus Gwen Pellinkhof, Coördinator Communicatie en Educatie van het Nationaal Park.

Proef het zelf!
Drink zelf deze heerlijke gezonde thee exclusief bij een van de geselecteerde gastheren van Nationaal Park Zuid-Kennemerland! Binnenkort is de thee ook voor thuisgebruik te koop op verschillende plekken in het Nationaal Park. Een deel van de opbrengst draagt bij aan de continuïteit van het Nationaal Park.

Kijk op www.np-zuidkennemerland.nl/beleefweek voor alle activiteiten tijdens de Beleefweek en meld je aan om zeker te zijn van een plekje! Tijdens de Beleefweek worden uiteraard de coronamaatregelen van het RIVM in acht genomen.

- Advertentie -