Inpakpapier PoëzieWeek

0

Het is dit jaar een andere PoëzieWeek dan anders, van 28 januari tot en met 3 februari. De boekwinkels zijn gesloten, dus bladeren en snuffelen is er niet bij. Maar bestellen kan wel en de boekverkopers brengen de boeken dan bij je thuis. Ook poëzie. De Haarlemse Dichtlijn zorgt voor fraai cadeaupapier.

Sinds 2000 wordt elk jaar eind januari poëzie extra in de kijker gezet. Boekverkopers delen een poëziegeschenk uit aan iedere koper van poëzie. En een breed samenwerkingsverband van dichters, literaire organisaties, scholen, bibliotheken en andere verenigingen zorgen ervoor dat de donkere januaridagen in Vlaanderen en Nederland een poëtische invulling krijgen. Het Poëziegeschenk van 2021 werd geschreven door de Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi.

De Haarlemse Dichtlijn heeft gezocht naar een coronaveilige manier om aan de activiteiten in de PoëzieWeek deel te nemen. Uit de meer dan duizend gedichten die deelnemers aan de jaarlijkse poëziefestivals instuurden voor de gelegenheidsbundels die sinds 2006 zijn gepubliceerd, koos de organisatie een aantal fragmenten. Beeldmaker Christel Bouwmeester-Wassenaar plaatste deze dichtregels als straatnamen op de plattegrond van Haarlem. Het resultaat is bijzonder fraai vormgegeven cadeaupapier waarin de boekhandels hun bestellingen kunnen verpakken.

Bestel je je boeken tijdens de PoëzieWeek bij de Kennemer Boekhandel, Boekhandel Blokker, Athenaeum Haarlem of De Vries Boeken, dan pakt de poëzie van de Haarlemse Dichtlijn je helemaal in.

 

- Advertentie -