MuseumTV naar Noord-Holland

0

MuseumTV heeft door het hele land al verschillende provincies gefilmd en nu gaat project Noord-Holland van start. Het online platform gaat zich uitbreiden met mini-documentaires van tien Noord-Hollandse musea.

Deze online mogelijkheden voor een museumbezoek komen extra gelegen in tijden waarin culturele instellingen zwaar lijden onder verplichte coronasluitingen. Veel musea hebben zelf alternatieve museumbezoeken opgestart, zoals digitale tentoonstellingen en 360-graden-tours, maar niet elke instelling kan dit zelf verwezenlijken. Daarom MuseumTV de missie om ook kleine musea een online portaal te bieden door korte documentaires te maken over de musea en diens collecties.

MuseumTV gaat een bezoek brengen aan tien musea die verspreid zijn over de provincie Noord-Holland. Van de noordelijkste punt tot de zuidelijke uithoek en alles daartussen. Dit wordt een aanvulling op de 31 video’s die al zijn opgenomen in Noord-Holland.

Samen met MuseumTV, Provincie Noord-Holland, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de musea zullen de nieuwe video’s voor exposure door het hele land zorgen, zodat van heinde en verre de musea uit Noord-Holland gezien zullen worden. De hoop voor musea is dat de bezoekersaantallen weer gestaag toenemen, zodra dat mogelijk is.

 

- Advertentie -