Klimaatalarm Haarlem: “Mamma kan ik nog wel oud worden?”

0

Op zondag 14 maart demonstreerde het Haarlemse Klimaatalarm in de Haarlemmerhout. De oproep was om met potten en pannen te komen om bij de afsluiting om 15.00 uur het klimaatalarm te luiden. De aanwezige 500 demonstranten, het maximaal toegestane aantal, gaf een meer dan vijf minuten oorverdovend ALARM bij de afsluiting van de bijeenkomst.

De Corona-crisis heeft ons laten zien wat een kracht Nederlanders hebben. Samen staan we echt sterk. Wat de klimaatcrisis anders maakt, is het gevoel van urgentie. Klimaat is voor vele mensen te abstract. Toch zien we in ons dagelijkse leven de gevolgen van de klimaatcrisis. Wateroverlast door stortbuien, watertekort in de zomer, hitte stress in onze huizen, de ene week schaatsen we, de andere week is het 20 graden warmer.

Klimaatverandering heeft ook grote gevolgen voor de biodiversiteit in onze natuurgebieden zoals de Kennemerduinen. En elders op de wereld wordt de klimaatcrisis nog veel sterker gevoeld. Maar als we samen werken en onze kracht gebruiken, kunnen we het verschil maken. In Haarlem, in Nederland en in de wereld.

De Klimaatcrisis Coalitie
Het Klimaatalarm is een initiatief van de Klimaatcrisis Coalitie. Dit is een samenwerking van: Milieudefensie, FNV, Greenpeace, DeGoedeZaak, Extinction Rebellion, Code Rood, Fridays For Future, Fossielvrij NL, Oxfam Novib, De Woonbond en Grootouders voor het Klimaat.

De Klimaatcrisis Coalitie heeft gezamenlijk drie doelen geformuleerd;

  • Verkiezingen beïnvloeden
  • Draagvlak creëren
  • Beweging bouwen

De Klimaatcrisis Coalitie richt zich op belangrijke politieke momenten in de strijd voor het klimaat. Uitgangspunt is een bewegings-brede samenwerking.

Een fotoreportage van Foto Ad Schaap.

 

 


- Advertentie -
Vorig artikelOnline borrelshow: ‘Zoom in op Zandvoort’
Volgend artikelWaarderbrug langer afgesloten
Foto Ad Schaap
Freelance Fotograaf & Journalist lokale media.