Website ‘4 mei herdenking Haarlem’ gelanceerd

0

Met gepaste trots presenteert het 4 mei Comité Haarlem, hun geheel nieuwe website. Met de lay-out en navigatie vinden bezoekers sneller en gemakkelijk de informatie over de herdenkingen en de vier monumenten in Haarlem.

De website ‘www.4meihaarlem.nl’ heeft als doel vooral te informeren en de achtergronden van de monumenten te delen. En uiteraard is het ook een belangrijk medium voor actueel nieuws en de details van de jaarlijkse herdenking. Om goed en snel een actuele planning en updates te kunnen delen is tevens een eigen Facebookpagina per 17 april live gegaan.

Koen Sturm, voorzitter herdenking 4 mei Haarlem: “Wij hopen en verwachten dat de nieuwe website een goed beeld geeft over waar en waarom we elk jaar in Haarlem stil staan bij alle Nederlandse oorlogsslachtoffers of omgekomenen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog”…” Ook in lijn met het landelijke 4 en 5 mei thema van dit jaar, hopen we dat de website ‘inspireert om te herdenken’ … ‘en om de historische gebeurtenissen in verband te brengen met de actualiteit in Nederland maar ook wereldwijd’.

De lancering van de website per 17 april is niet toevallig gekozen. Het comité wil daarmee ook stilstaan bij de sterfdag van Hannie Schaft, een bekend Haarlems verzetsstrijdster die vlak voor de bevrijding gevangen werd genomen en gefusilleerd. Hannie, die begraven ligt op de Erebegraafplaats in Bloemendaal, zat als een van de weinige vrouwen in het gewapend verzet. Zij groeide uit tot een nationaal verzetsicoon die tot op de dag van vandaag jonge vrouwen inspireert om op te komen voor de vrijheid.

 


 

- Advertentie -
Vorig artikelBevrijdingspop Haarlem maakt line-up online editie 2021 bekend
Volgend artikelMaar liefst 11 gratis activiteiten meivakantie in Haarlem
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.