Auto afgepakt van verdachte van witwaspraktijken

0

De politie heeft donderdag 15 april 2021 rond 12.00 uur aan de Weerenweg in Zwanenburg een auto in beslag genomen met een geschatte waarde van 60.000 euro. De eigenaar van de auto, een 26-jarige man uit Haarlem, wordt verdacht van witwassen.

Gelet op de waarde van de auto en het legale inkomen van de verdachte, is er een vermoeden dat de auto betaald is met crimineel geld. Om die reden is zijn auto met toestemming van de officier van justitie in beslag genomen. Tegen de verdachte uit Haarlem loopt een onderzoek.

Criminelen raken waar het pijn doet
Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Geld is de drijfveer, het motief en de opbrengst van nagenoeg alle criminaliteit. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee.

Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont. Bovendien is het belangrijk om te voorkomen dat criminele winsten worden geherinvesteerd. Lees meer over hoe u witwassen kunt herkennen: www.politie.nl/themas/witwassen.html.

 

 

- Advertentie -
BRONPolitie.nl
Vorig artikelSporten met een beperking? Gewoon kijken wat kan!
Volgend artikelBevrijdingspop Haarlem maakt line-up online editie 2021 bekend
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.