Taartje voor onze koning en anderen Jarige Jobben

0

Misschien kent u de JCI Appeltaartenactie al uit Heemstede. Deze jaarlijkse actie wordt al ruim 40 jaar door JCI Kennemerland georganiseerd en mét succes! Alle leden van de Kamer bakken zelf appeltaarten en verkopen deze op de vrijmarkt voor een goed doel dat jaarlijks gekozen wordt.

Omdat de oorspronkelijke editie op Koningsdag dit jaar vanwege corona niet door gaat wordt de Appeltaartenactie in een digitaal jasje gestoken. “We bedenken graag nieuwe plannen om de traditie toch voort te kunnen zetten,” vertelt Karin van den Hurk van de organisatie.

De taarten worden dit jaar online verkocht via de website van JCI Kennemerland (www.jci-kennemerland.nl/).

Op Koningsdag kunnen de taarten (of taartpunten) vervolgens worden opgehaald bij diverse ophaallocaties te Haarlem/Heemstede. “Nieuw is de mogelijkheid om een appeltaart(punt) te doneren. Dit kan al vanaf €5,-. We willen dit graag laagdrempelig aan kunnen bieden,” aldus Karin van den Hurk. De gedoneerde taarten bezorgen de leden van JCI Kennemerland op Koningsdag bij mensen die wel een taartje kunnen gebruiken. “Daarbij denken we aan verzorgingshuizen en woongroepen, maar ook zelfstandig thuis wonende op hoge leeftijd of iemand anders die een taartje heeft verdiend. Wat zou het fantastisch zijn als we veel mensen blij kunnen maken op Koningsdag,” laat Karin van den Hurk weten.

Het opgehaalde bedrag is bestemd voor het goede doel ‘Stichting Jarige Job’ (www.stichtingjarigejob.nl). In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. €35. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! “We zijn erg benieuwd hoeveel kinderen we met deze actie een verjaardag kunnen geven. Net als de Koning, wil iedereen zijn verjaardag toch vieren,” aldus Karin van den Hurk.

JCI Kennemerland hoopt volgend jaar weer gewoon op de vrijmarkt in Heemstede te kunnen staan, zodat deze traditie alsnog succesvol voortgezet kan worden op de oude, vertrouwde manier.

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren de leden diverse initiatieven om, in hun eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren.

Wereldwijd heeft JCI meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.500 leden, verdeeld over zo’n honderd lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Kennemerland er eentje is. Kijk voor meer informatie op www.jci.nl.

 

 

 

- Advertentie -
Vorig artikelCoronaMelder juist nu van meerwaarde
Volgend artikelOndernemers binnenstad meten bezoekersdrukte privacy-proof
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.