Op 5 mei staan we stil bij onze vrijheid. Ook in 2021! Bevrijdingspop Haarlem komt dit jaar online met een groots, en zoals altijd gratis toegankelijk, festival. Met optredens van onder anderen Typhoon, Eefje de Visser, Altin Gün en Banji. Maar natuurlijk ook met de landelijke Ambassadeurs van de Vrijheid Jonna Fraser, Davina Michelle en Tino Martin. Bevrijdingspop Haarlem wordt gepresenteerd door Giel Beelen. Een marathonuitzending van Haarlem105 is onderdeel van het online programma.

Live uitgezonden vanuit Patronaat
De organisatie van Bevrijdingspop Haarlem heeft voor deze online editie een gevarieerd programma samengesteld, met enkele klinkende namen. Via drie video-streams (online podia) wordt de hele dag via bevrijdingspop.nl een programma geboden met muzikale acts en thematische onderdelen waarin onze vrijheid centraal staat.

Om 9.00 uur start Haarlem105 een radio-uitzending die ook via bevrijdingspop.nl de hele dag te volgen is.

Aan het begin van de middag start het eigen programma van Bevrijdingspop. Dit loopt door tot 23.00 uur. Giel Beelen verzorgt de presentatie. Naast de optredens en thematische items zijn er interactieve onderdelen, met interviews met artiesten en de mogelijkheid om te chatten met de sprekers van de Vrijheidscolleges.

Bevrijdingspop Haarlem 2021 wordt live uitgezonden vanuit Patronaat. Het programma van 5 mei 2021 wordt op een later moment via bevrijdingspop.nl gedeeld.

Muzikaal programma
Een vast onderdeel van de Bevrijdingsfestivals zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Dit jaar mogen we niet één, maar drie ambassadeurs verwelkomen op ons digitale podium: Jonna Fraser, Davina Michelle en Tino Martin.

Naast de landelijke acts heeft Bevrijdingspop Haarlem een eigen programma samengesteld. Een feestje in de huiskamer, dat vier je met Typhoon. Hij neemt ons mee in het gesprek dat gaande is in de maatschappij en laat met kleurrijke, energetische en poëtische muzikale verhalen zijn licht erop schijnen.

Voor donkere drums, dromerige synths en een catchy en zwoele sound zorgt Eefje de Visser. Haar meer elektronisch geluid wordt inmiddels ook buiten de land- en taalgrenzen opgepikt.

De Amsterdamse band Altın Gün speelt muziek die het hart raakt, de kuiten en knieën stimuleert en de ziel zachtjes kneedt. Die bekend klinkt maar anders voelt. Banji combineert de stijlen van Beck, The Dandy Warhols en Darwin Deez met puntige gitaren met 8-bit bliepjes en sardonische teksten.

Bevrijdingspop Herdenkingsconcert op 4 mei
Traditioneel vindt op de avond voor Bevrijdingsdag het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert plaats. Ook dit jaar treden de talentvolle klassieke musici van het Kennemer Jeugd Orkest op, ditmaal samen met Rilan & the Bombardiers. Rilan’s muziek wordt gekenmerkt door zijn eclectische stijl van pop, funk, rap, rythm-and-blues, en zij leveren een energieke liveshow. Het Bevrijdingspop Herdenkingsconcert start op 4 mei na de kransleging op de Dam, rond 20.15 uur, en is te volgen via bevrijdingspop.nl.

Andere bevestigde acts op Bevrijdingspop Haarlem 2021:
Bob Poldermans | Charlot | DJ FlexyFrank | GUYY | POM | Triple ThreaT | The Irrational Library + TRIK ’We…are Doomed‘ (Pragmatic Propaganda)

 

 

 

- Advertentie -