Demonstratie GEEN Domus+ in Oost

0

Tientallen omwonenden protesteerden zondag 20 juni in het Haarlemse Reinaldapark tegen het plan voor een Domus+ verslaafdenopvang aan de Nieuweweg.

De omwonenden van het park kwamen om hun onvrede te laten horen over het plan van het college van B en W om een voorziening te bouwen. Deze voorziening moet komen in de door de gemeente aangekochte boerderij aan de Nieuweweg 2.

Wijkraden en bewoners hebben de gemeente alternatieven aangedragen maar worden hierin totaal genegeerd. De toekomstige bewoners van de Domus+ zijn mensen met een langdurige verslaving aan drugs en alcohol. Uitbehandeld, dus blijvend verslaafd en de hele dag op zoek naar middelen en veel overlast voor de omgeving veroorzakend. De demonstranten zijn voor opvang maar niet op slechts 20 meter van hun park en woonwijk met andere kwetsbare voorzieningen.

Een reportage van Foto Ad Schaap.


 

- Advertentie -