Overdag is het fijn wandelen in het rustige Bennebroekbos. In de schaduw van oude, grote bomen kunnen omwonenden en bezoekers ontspannen en tot rust komen. ’s Avonds nemen heel andere bewoners het bos over. Vleermuizen ontwaken als de zon ondergaat en benutten de lanen en waterpartijen om te jagen. Deze excursie voert door het donkere bos langs de schimmen van grote bomen, nachtelijk gefladder en wie-weet-wat-nog-meer?

Batdetector

In de vlucht zoeken verschillende soorten vleermuizen met hun radarsysteem naar muggen en andere gevleugelde hapjes. Onhoorbaar voor het menselijk oor, maar daar is de batdetector voor uitgevonden. Een speciaal apparaat waarmee de signalen van de langs vliegende vleermuizen ook voor ons hoorbaar worden. Met dit apparaat hoor je de vleermuizen aankomen voordat je ze kunt zien en kun je zelfs horen welke soort in aantocht is. De gids van Landschap Noord-Holland neemt een aantal van deze detectoren mee, zodat ook jij deze vliegende jagers kunt spotten.

Ga je mee?

Zaterdag 28 augustus, 21.00 tot 22.30 uur
Vertrekpunt: Parkeerterrein bij Speeltuin Linnaeushof, op de grens van Heemstede en Bennebroek (kruising tussen de Glipperweg en de Swartsenburgerlaan).
Kosten: Volwassenen € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar, beschermers betalen € 4,- en € 2,- voor kinderen tot 12 jaar.

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl.


 

 

- Advertentie -
Vorig artikelHalve van Haarlem gaat niet door vanwege coronamaatregelen
Volgend artikelThematentoonstelling ‘Geloof in Geluk’ in KoepelKathedraal Haarlem
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.