Programma Pletterij maart

0

Het programma van de Pletterij voor maart 2018 ziet er als volgt uit:

do 1 maart 20.30 uur Doculab: Boeren met Toekomst
De landbouw in Nederland staat aan de vooravond van een grote verandering. In deze documentaire laten drie Nederlandse boeren zien hoe zij te werk gaan en waarom zij hebben gekozen voor een duurzame bedrijfsvoering. Want wie wil er nu niet eerlijk en gezond eten? De Boeren met Toekomst maken nu het verschil en zijn de voorlopers in het nieuwe circulaire systeem. Maar dat gaat niet helemaal soepel. De overheid heeft gestuurd naar grotere bedrijven – alsmaar meer, meer, meer – en de boerenbedrijven zijn steeds groter geworden. Nu wil men terugschakelen, maar hoe doe je dat? En wat gebeurt er als je in de traditionele landbouw het anders doet dan de rest?
Boeren met Toekomst is een documentaire van de Haarlemse documentairemaker Yara Hannema van Yara InMedia in opdracht van Milieudefensie.
De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

di 6 maart 19.00 uur Verhalen in het restaurant
Iedere eerste dinsdag van de maand kunnen vijf mensen in het restaurant van de Wereldkeuken op een klein podium een verhaal te vertellen. Het verhaal mag niet langer dan 10 minuten duren en gaat over een vooraf bepaald thema. Het verhaal wordt begeleid door een muzikant die de tijd in de gaten houdt. Het thema voor 6 maart is winter. Verhalen in het restaurant wordt georganiseerd door Petra van Dam. Aanmelden bij peetvandam@outlook.com.
De verhalen starten om 19.00 uur en zijn vrij toegankelijk.

wo 7 maart, 14.00 uur film Haarlem in Oude Beelden 7
Samenstelling: Lenie Peetoom en Mariëtte van Wenum, inleiding: Lenie Peetoom
Deze voorstelling staat weer geheel in het teken van oude filmbeelden van onze stad en naaste omgeving met onder andere draaiorgelvertier, sneeuw en ijspret aan de Kloppersingel, speeltuingenoegens, niet alleen voor junioren maar ook voor ouden van dagen, het Rozenprieel in de jaren zeventig, strandvertier, de St. Jozefschool in Heemstede in 1962/63, de Heilige Communie, voetbal, de laatste mis in de RK St. Bavokerk in Schoten, een circusfestival en nog veel meer.
Toegang: € 4,00/€ 2,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

do 8 maart, 20.00 uur debat in de debatreeks De Toekomst van de Democratie, aflevering: Democratie, het Beste wat we hebben met commissaris van de Koning Johan Remkes
Op 8 maart wordt het slotdebat gehouden in de reeks debatten die de Pletterij heeft georganiseerd over democratische vernieuwing In dit slotdebat zal in ieder geval nader ingegaan worden op de volgende vragen:

  • Is er sprake van een crisis in de democratie?
  • Is er voldoende vertrouwen in de democratie en wordt deze wel voldoende verdedigd?
  • Dient er meer directe democratie te komen of wordt dit verhinderd door een verouderde bestuurscultuur?
  • Op gemeentelijk niveau kent de democratie de nodige uitdagingen qua bestuurbaarheid, integriteit, afstand tot bewoners/kiezers en representatie van burgers door partijen. In sommige gemeenten is zelfs sprake van gemankeerde situaties. Wat moet er gebeuren om de democratie te redden van haar eigen succes?

De avond zal worden ingevuld door:
Johan Remkes, Commissaris van de Koning in Noord-Holland en Voorzitter van de Staatscommissie parlementair stelsel,
Myrthe Hilkens, Freelance journalist en voormalig lid van de Tweede Kamer namens de Partij van de Arbeid.
Jan van Eeden, debatleider en Voorzitter van de Pletterij,
Toegang: € 3,00/€ 1,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

za 10 maart, 18.00 uur Wereldkeuken event
Vanaf zaterdag 10 maart start de Wereldkeuken Haarlem met de maandelijkse Wereldkeuken Events!
Naast het wekelijkse Wereldkeuken Restaurant op donderdag wordt er maandelijks een groot diner georganiseerd voor ruim 40 gasten in de theaterzaal van de Pletterij. Laat u verrassen door een heerlijk drie gangen menu gekookt door Nieuwe Haarlemmers. Zij koken als vrijwilliger de favoriete gerechten uit hun moederland, als een ode aan waar zij vandaan komen, als een herinnering aan wat zij achterlieten.
Tijdens deze avond willen verschillende mensen hun rijke cultuur met u delen. Namelijk als kok, ober, gastvrouw, gast of performer.
De avond start om 18:00 en is rond 21:00 afgelopen. Toegang is € 17,50 dit is inclusief 3-gangen diner en exclusief drankjes. Er is altijd een vegetarische optie. Reserveren via www.wereldkeukenhaarlem.nl/reserveer/.

ma 12 maart debat: Verkiezingsdebat Haarlem105
Dit debat wordt uitgezonden door Haarlem105. Meer info op de website www.pletterij.nl.

wo 14 maart 14.00 uur film Let’s Make Love (1960) – George Cukor
Inleiding: Lenie Peetoom
Let´s Make Love is een verrukkelijke elegante Hollywood komedie met Marilyn Monroe als voluptueus revuemeisje en Yves Montand als de in haar show bespotte miljardair. Als hij hoort en ziet hoe ze op haar plagende manier de onsterfelijke Cole Porter song My Heart Belongs to Daddy vertolkt is hij verloren. Marilyn Monroe en Yves Montand zijn schitterend samen en regisseur Cukor´s schijnbaar ongedwongen mise en scene is subliem.
Toegang: € 4,00/€ 2,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar.

do 15 mrt 20.00 Debat over de Bed-, Brood- en Badregeling ism Stem in de stad
Zie voor meer informatie www.pletterij.nl.

vr 16 maart 20.30 uur muziek: Wildman Conspiracy ft. Chris Cheek
Wild Man Conspiracy staat voor spontaniteit, humor, creativiteit, speelsheid en improvisatie. De muziek is poëtisch, beeldend, sereen maar soms ook rebels. De groep bracht twee uitermate goed ontvangen cd’s uit op het New Yorkse label ‘Red Piano Records’. Op de laatste cd ‘Short Stories’ vertelt iedere compositie een filmisch kort verhaal waarin de luisteraar wordt meegevoerd. Drie musici die naar hetzelfde zoeken: Samen mooie, grenzeloze en eerlijke muziek maken en hiermee hun publiek raken!
Wild Man Conspiracy bestaat uit: Gerard Kleijn – trompet / Guillermo Celano – gitaar / Joost Kesselaar – drums. Speciale gast: Chris Cheek tenorsax.
In november 2016 was de Amerikaanse meestersaxofonist Chris Cheek voor het eerst te gast bij de groep voor een toer langs de Nederlandse jazzpodia. Chris Cheek past naadloos in het trio en is één van de meest gevraagde saxofonisten van deze tijd. Hij speelde met onder andere het Jeff Ballard trio, Bill Frisell, Paul Motian, Kurt Rosenwinkel, Charlie Haden’s Liberation Music Orchestra en Carla Bley.
Toegang: € 10,00/€ 7,50 voor jonger dan 25 jaar en houders HaarlemPas.

zo 18 maart 16.00 uur muziek jazzX
Zie de website www.pletterij.nl voor het concert van deze dag.
Toegang: € 10,00/€ 7,50 voor jonger dan 25 jaar.

di 20 maart 20.00 uur debat: Debatcafé
Pletterij Debatcafé: een maandelijks gevarieerd programma met veel actueel nieuws, interviews, muziek, columns, poëzie en debat. Zie voor het programma de website www.pletterij.nl.
Toegang: € 3,00/€ 1,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

wo 21 maart 20.00 uur film: Strangers on a train (1951) – Alfred Hitchcock
presentatie: Lenie Peetoom
Strangers on a train is een van Hitchcocks meest markante suspensefilms met een ijzeren script van Raymond Chandler naar het romandebuut van Patricia Highsmith. Het uitgangspunt van de intrige, een uitwisseling van moorden, is de meest letterlijke illustratie van het grondmotief in veel Hitchcock-films, de overdracht van schuld.
Hitchcock stuurt de verrassende plot in allerlei onverwachte richtingen en doseert feilloos verbluffende suspense en macabere humor.
Toegang: € 4,00/€ 2,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

di 27 maart 20.00 uur debat: Tegenlicht Meet Up Shoppen volgens China
Tegenlicht (VPRO) heeft 25 februari de documentaire Shoppen volgens China uitgezonden. Tegenlicht Meet Up gaat hier nader op in. Kijk voor meer informatie op de website www.pletterij.nl
Toegang: gratis, vrijwillige bijdrage is welkom.

wo 28 maart 14.00 uur film: Divorzio All’Italiana (1962) – Pietro Germi
presentatie: Lenie Peetoom
Marcello Mastroianni speelt in deze hilarische komedie Divorzio all’Italiana (echtscheiding op z’n Italiaans) van regisseur Pietro Germi met verve de Siciliaanse baron Ferdinando Cefalù, die volgens de verkalkte huwelijkswetgeving op Sicilië niet kan scheiden om met zijn nichtje te trouwen. Hij doet er dan ook alles aan om zijn echtgenote tot overspel te krijgen, want dan mag hij haar volgens het Siciliaanse recht doden om zijn eer te verdedigen.
Toegang: € 4,00/€ 2,50 voor houders HaarlemPas en jonger dan 25 jaar

do 29 maart 20.30 uur Improsessie met George Hadow
De Pletterij Impro Sessie avonden worden samengesteld door een gastmusicus die andere kunstenaars/musici uitnodigt. Ook bedenkt hij of zij het concept van de avond. Deze avond is George Hadow de samensteller. De gasten worden binnenkort bekend gemaakt.
George Hadow (1992) is een vertegenwoordiger van de nieuwste golf impro-musici die Nederland bestormt. Net zoals veel andere nieuwkomers is George Hadow een expat, afkomstig uit Devon (UK). George kwam in 2011 voor het eerst naar Nederland voor deelname aan de Dutch Impro Academy, waar hij les kreeg van Han Bennink en Michael More. Hij heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een volwassen muzikant die in zijn muziek zowel gevoeligheid als kracht legt.
De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom.

za 31 maart 20.00 uur muziek Grensverkenningen
Grensverkenningen is een minifestival met vijf acts uit de uithoeken van het muzikale spectrum. Korte optredens met o.m. hedendaagse gecomponeerde muziek, impro-jazz, avant-garde pop en wereldmuziek. Vanwege het afwisselende programma en korte setjes is dit festival de perfecte plek om avant-garde te ontdekken. Kijk voor de optredende artiesten op www.pletterij.nl .
Toegang: € 10,00, voor jonger dan 25 jaar en houders HaarlemPas € 7,50.

Info
Pletterij, Herenvest 122 Haarlem – 023 542 35 40 – www.pletterij.nl.

Inhoud kan niet worden weergegeven door uw cookie voorkeuren!

Dit komt omdat “Google Maps” cookies gebruikt die u niet toestaat. Wilt u deze inhoud toch zien dan dient u op toestaan te klikken: klik hier om uw voorkeuren te openen.

- Advertentie -
Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in: (Geleverd door FeedBurner)