Extra speeldatum voor komedie Four Drags and a Funeral

0
Publiciteitsfoto Four drags and a Funeral - Arjan Boes Photography
Publiciteitsfoto Four drags and a Funeral - Arjan Boes Photography.

De kaartverkoop voor komedie Four Drags and a Funeral, door Productiehuis De Verbinding, gaat zo hard, dat de producent besloten heeft een extra speeldatum in te plannen. Na 31 mei, 1 en 2 juni, kunnen nu ook kaarten gekocht worden voor de voorstelling op vrijdag 3 juni in het Haarlemse theater De Liefde.

De razendsnelle komedie van schrijver Jos Ahlers over familie, liefde, loyaliteit, religie en bingo, lijkt wel voor alleen maar uitverkochte zalen te spelen. In Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch en eerder al in Haarlem, zorgde het vrolijk stuk voor een feel-good avondje uit. En nu dan voor de allerlaatste serie shows in het Haarlemse theater. “Maar zeg nooit nooit,” lacht producent en acteur Hans Goes. “De vraag naar dit stuk is steeds zo groot, dat we nooit weten wat de toekomst ons brengt!

Bizar maar hilarisch verhaal
Het verhaal van het stuk is even bizar als hilarisch. Vier Amsterdamse dragqueens hebben een bijzondere opdracht en reizen daarvoor af naar een klein dorpje in Zeeland. Het vijfde lid van hun clubje is onverwacht overleden en de vier komen hun belofte inlossen: hij gaat niet als man het graf in, maar als de ‘Bingokeizerin van Amsterdam’. Dat ze daarvoor de nacht voor de begrafenis moeten inbreken in de dorpskerk van zijn streng gereformeerde geboorteplaats is een kleine barrière. Maar wat in Amsterdam nog een briljant idee leek, blijkt toch niet zo eenvoudig. Zeker wanneer de moeder van de overledene die nacht ook nog eens de kerk binnen loopt.

Verklede mannen
Zodra Four Drags and a Funeral begint, gebeurt er iets bijzonders. De overrompelende humor van vier dragqueens die rond een lijkkist met elkaar worstelen, met zichzelf en met de streng religieuze moeder van de overledene, maakt meeleven onontkoombaar. Hans Goes legt uit: “Het publiek vergeet dat het naar ‘verklede mannen’ zit te kijken en gaat helemaal mee in de ontwikkelingen van de karakters. Uiteindelijk ga je, als publiek, een beetje van ze houden. Na afloop voelen we dan ook altijd een groot gevoel van saamhorigheid in de zaal.

De vier dragqueens worden gespeeld door Alexander van der Doorn, Hans Goes, Joey Ploch en Wim Kok. De moederrol wordt vervuld door Bianca Nunnink. Het stuk is geregisseerd door Jos Ahlers naar een concept van Thomas Terstal. De vier acteurs en de actrice trekken in Four Drags and a Funeral hun hakken weer aan van 31 mei tot en met 3 juni in Theater de Liefde in Haarlem. Voor tickets en speeldata: www.fourdragsandafuneral.nl.

 

 

 

- Advertentie -