Kinderburgemeester en kinderraad Haarlem staan op tegen pesten

0
Foto: Kinderraad en Mascotte WeS.
Foto: Kinderraad en Mascotte WeS.

De kinderraad wou al een tijdje iets doen met het thema pesten. Ze zijn er dik over eens dat pesten niks oplost maar juist veel kapot maakt. Tijd voor actie dus!

En daarvoor hebben ze Stichting WeS (Wijs en Sterk) ingeschakeld. Want op 19 april -de dag tegen pesten- gaan ze ieder op hun eigen school een workshop ‘omgaan met pesten’ geven. Door kinderen voor kinderen. Hoe stoer is dat!

Kim Aukema van Stichting WeS heeft met input van de kinderraad deze interactieve en creatieve workshop met liefde voor ze voorbereid. Aukema: ‘Het was voor mij een eer om in de raadszaal van het prachtige stadhuis Haarlem deze workshop aan ze te presenteren.

In de workshop komen de volgende onderwerpen aanbod: Wat is het verschil tussen plagen en pesten? Hoe geef je je grenzen aan? Een Quiz over ‘omgaan met cyber-pesten’ en we ronden af met het knutselen van een kaart met ‘helpende gedachtes’. Alles in het kader om je wijzer, sterker en zelfverzekerder te voelen, want aan zelfvertrouwen kan je bouwen.

De kinderen waren enthousiast over het resultaat. Dit zijn (zoals vele kinderen) ‘de verschil-makers en de helpers.’ Er was dan ook geen tijd te verliezen!

Nu gaan we zelf oefenen Kim, start de powerpoint maar opnieuw.’ Per dia kwam er een tweetal voor de groep en behandelde een onderwerp uit de workshop. Stuk voor stuk was het raak! Wauw wat pakte ze dit snel op!

Ze kunnen mega trots zijn op zichzelf. Zij hebben het lef om hun nek uit te steken, zij laten zien en horen dat pesten er niet bijhoort en dat verandering begint bij jezelf!

Wat zijn wij blij dat er in Haarlem een kinderburgermeester en kinderraad is, want de stem van een kind mag en moet -veel meer- gehoord worden.

 

 

 

- Advertentie -