Vishal wordt wasstraat

0

Van 12 april tot en met 15 mei presenteert een zestal kunstenaars diverse bubbelende, soppige, bewegelijke en kleurige kunstwerken in de Vishal die geïnspireerd zijn op de wasstraat. Van installatie tot illustratie en van abstractie tot figuratie.

Geen plek ter wereld waar we ons als hedendaagse automobilist veiliger kunnen voelen dan met onze auto in de mechanische wasstraat. Zonder iets te hoeven doen, worden we over een ratelende rails door een nat en donker parcours gesleept. Onder woeste geluiden stromen honderden liters water langs de ruiten, teisteren rubber slierten en grote borstels het blik en hangen wij ondertussen geriefelijk achterover.

Een ritje door de wasstraat is tegenwoordig bijna amusement, een beleving. Maar kan de wasstraat ook meer zijn dan dat? Meer dan puur vermaak? Kunst misschien?

Curator Fjodor C. Buis heeft de beelden vastgelegd die de wasstraat op de voorruit van zijn auto projecteerde.

Ap Esenbrink: “Mijn installatie, genaamd Droogrek, gaat over wat er in je omgaat als je de wasstraat verlaat.

Bathany de Forest werkt met maquettes. De opstellingen die zij bouwt in haar atelier, worden fotografisch vastgelegd. Voor deze expositie heeft zij een stop-motion animatiefilm gemaakt van een wasstraat waar kuikens het schoonmaakproces doorlopen.

Peter Stufkens maakte foto’s in de wasstraat en gebruikte deze als basis van een serie digitatle schilderijen. Bubbels, spetters en licht worden kosmische vormen. Een ritje door de wasstraat als kleine ruimtereis.

Thé Tjong-Khing: “Als ik het woord wasstraat hoor, denk ik onwillekeurig aan witwassen. En als ik witwassen hoor denk ik onwillekeurig aan…

Piet Zwaanswijk, tenslotte, poogt met zijn installatie het fenomeen wasstraat meer inhoud te geven. Een vergeefse poging, tot mislukken gedoemd.

U bent van harte welkom op de opening: vrijdag 15 april om 17.00 uur met een optreden van de Asbest Boys.

NB zondag 17 april gesloten in verband met Pasen.

In de Kleine Zaal is in deze periode het werk ‘Schoonheid’ een installatie van Koos Buster te zien.

 

 

 

- Advertentie -