Getuige gezocht van mishandeling op NS-station

0

De politie heeft maandagavond een 20-jarige verdachte aangehouden na een mishandeling op perron 8 van het NS-station in Haarlem.

Rond 19.15 uur kreeg de politie de melding dat een conducteur een verdachte van een mishandeling had aangehouden en dat een slachtoffer hoofdletsel aan de mishandeling had overgehouden. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer, een 42-jarige man uit Zwanenburg, verzorgd en overgebracht naar het ziekenhuis. De 20-jarige verdachte werd door de conducteur overgedragen aan de politie. De politie heeft meerdere getuigen gehoord en volgens hen zou het slachtoffer zich vervelend hebben gedragen in de trein van Amsterdam richting Haarlem. De verdachte zou bij aankomst op het perron in Haarlem de Zwanenburger hebben geduwd en hem een vuistslag hebben gegeven.

De politie heeft de 20-jarige verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is ingesloten.

Vrouwelijke getuige gezocht
De recherche heeft een nader onderzoek ingesteld en is nog op zoek naar een vrouw die getuige en tevens de dupe is geweest van mogelijk vervelend gedrag van het slachtoffer. Deze vrouw zou al eerder uit de trein zijn gestapt bij NS-station Haarlemmerliede-Spaarnwoude.

De recherche wil graag met deze vrouw spreken en verzoekt haar contact op te nemen met de recherche in Haarlem, via tel.nr. 0900-8844.