Nieuwbouw Spaarne Gasthuis stap dichterbij door aankoop bouwgrond

Terugkoop grond van gemeente Haarlem

0
Wethouder Floor Roduner en ziekenhuisbestuurder Pieternel Hummelen toasten alcoholvrij op de grondoverdracht. Ingezonden foto Spaarne Gasthuis.
Wethouder Floor Roduner en ziekenhuisbestuurder Pieternel Hummelen toasten alcoholvrij op de grondoverdracht. Ingezonden foto Spaarne Gasthuis.

Het Spaarne Gasthuis zet weer een stap in het proces naar de nieuwbouw aan de Boerhaavelaan. Het ziekenhuis heeft deze maand de bouwgrond teruggekocht van de gemeente Haarlem. Dat werd dinsdag 19 juli feestelijk gevierd tijdens een kleine bijeenkomst met wethouder Floor Roduner en ziekenhuisbestuurder Pieternel Hummelen.

De nieuwbouw van het Spaarne Gasthuis aan de Boerhaavelaan in Haarlem komt op de plaats waar nu nog een personeelsparkeerterrein is. Die grond was in eigendom bij de gemeente Haarlem en is voor de nieuwbouw gekocht door het ziekenhuis. Wethouder ruimtelijke ontwikkeling, Floor Roduner: “De grondoverdracht maakt het mogelijk dat het ziekenhuis aan de Boerhaavelaan een modern gebouw kan neerzetten. Voor de stad en de inwoners van Haarlem is dat heel goed. En daarnaast maakt deze grondoverdracht ruimte voor nieuwe sociale woningen, en die zijn hard nodig.

Mijlpaal op weg naar nieuw ziekenhuis
Naar verwachting gaat in 2026 de bouw van het nieuwe ziekenhuis van start. Pieternel Hummelen, lid raad van bestuur, zegt daarover: “We kijken er heel erg naar uit om te beginnen aan het nieuwe ziekenhuis. De voorbereidingen zijn natuurlijk al langere tijd in volle gang. De grondoverdracht is een mooie mijlpaal die we samen met de gemeente Haarlem hebben bereikt. Op die manier komt de nieuwbouw, waar straks de nadruk ligt op hoog risico en acute zorg voor onze patiënten, steeds dichterbij en kunnen we in 2029 de deuren openen.

Meer informatie over de nieuwbouw van het Spaarne Gasthuis kunt u lezen op de website van het ziekenhuis: www.spaarnegasthuis.nl/nieuwbouw-haarlem-zuid.

 

 

 

 

- Advertentie -