STACH verwelkomt Pieter Pot in store

Afvalvrije online supermarkt gaat voor het eerst offline met onder andere pindakaas en popcorn

0

Vanaf vandaag – de eerste dag van de Verspillingsvrije Week – zijn de producten van online supermarkt Pieter Pot ook offline te vinden. In de STACH aan de Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam en in de STACH in Haarlem kun je nu terecht voor onder meer pindakaas en popcorn van Pieter Pot. De supermarkt zonder wegwerpverpakkingen wil op deze manier nóg meer mensen in aanraking laten komen met afvalvrij boodschappen doen.

STACH verwelkomt vanaf vandaag verschillende producten van afvalvrije, online supermarkt Pieter Pot. De twee food brands hebben een fijne partner in elkaar gevonden. Stach Schaberg, oprichter STACH: “Pieter Pot is een gamechanger in de detailhandel. Wij vinden het tof hoe zij de consument proberen mee te nemen in de transitie naar een circulaire wereld. Bovendien passen de producten die we voor onze samenwerking hebben geselecteerd goed bij het altijd variërende STACH assortiment.

Afvalvrije pindakaas en popcorn
De eerste stapjes offline worden gezet met versgebrande pindakaas, popcorn, vijgenkoekjes, granola en bananen bakmix in herbruikbare, glazen potten. Jouri Schoemaker, oprichter Pieter Pot: “We zijn gegaan voor een mooie mix tussen hoge omloop producten zoals koekjes en ‘funproducten’ zoals de bananen bakmix.” Deze producten zijn nu te verkrijgen bij twee STACH vestigingen (Jan Pieter Heijestraat in Amsterdam en Gedempte Oude Gracht in Haarlem). Bij succes kijken de food brands of ze de samenwerking kunnen uitbreiden naar alle STACH buurtwinkels in Nederland. Schoemaker wil met de samenwerking nog meer mensen kennis laten maken met afvalvrij boodschappen doen. “Hopelijk kunnen we daarnaast ook andere winkels inspireren om over te gaan op afvalvrije producten,” aldus Schoemaker.

Minder voedselverspilling
Niet per toeval is de eerste dag van de Verspillingsvrije Week gekozen voor de lancering van deze samenwerking. Met hun signature glazen potten maakt Pieter Pot boodschappen doen niet alleen afvalvrij, maar blijft eten ook langer goed en wordt er dus minder verspild. Ook buurtwinkelketen STACH vindt het belangrijk om zoveel mogelijk voedselverspilling tegen te gaan.

→ Hoe zit het met het statiegeld? De Pieter Pot producten die vanaf nu bij Stach te koop zijn komen in een herbruikbare, glazen pot. Hierop zit statiegeld, daar betaal je €2 extra voor. Om het statiegeld weer terug te krijgen, kun je een online bestelling doen bij Pieter Pot: je lege pot wordt bij de levering opgehaald. Je kan de potten niet bij STACH inleveren.

→ 10 euro korting! Doe je na je aankoop van één van de Pieter Pot producten bij STACH voor het eerst een online bestelling? Dan krijg je 10 euro extra korting op je bestelling.

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie