Bouwen te midden van eenzaamheid

Documentaire en aansluitend gesprek over architect Han van Loghem - 1 oktober 14.30 uur in de Schuur

0

Op zaterdag 1 oktober organiseert het ABC in samenwerking met de Schuur een speciale filmvertoning van de documentaire Bouwen te midden van eenzaamheid over architect Han van Loghem, die in Siberië op zoek ging naar professionele vervulling.

Geleid door politieke overtuiging en sociaal bewustzijn reisde Van Loghem in de jaren 1920 af naar het verre Siberië, waar behoefte was aan specialisten om mee te werken aan het ontwerp en de bouw van compleet nieuwe steden.

Bouwen te midden van eenzaamheid brengt in beeld hoe de reis naar Siberië voor Van Loghem een zoektocht was naar persoonlijke en professionele vervulling, die hij meende in eigen land niet te kunnen vinden. De tekst is geheel gebaseerd op brieven, lezingen en een manuscript van Han van Loghem en zijn echtgenote Berthe Neumeijer. Het beeld bestaat uit archief-filmmateriaal en foto’s, hoofdzakelijk afkomstig uit Russische archieven.

Na afloop van de vertoning gaat oud-Volskrantredacteur , Haarlemmer en Van Loghem bewonderaar Jan Tromp in gesprek met Gijs Kessler en Pim Zwier, de makers van deze film.

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie