Op zondag 27 november gaan twee schrijvers in Haarlem met elkaar (en de zaal) in gesprek over hun jeugdervaringen en hun ouderlijk huis. Vader en moeder lagen met elkaar overhoop, scheidden en sleepten hun kinderen mee in hun ellende. Philip Huff schreef daarover het indringende boek: “Wat je van bloed weet”. Haarlemmer Frenk van der Linden raakte bij velen een snaar door zijn bundel “En altijd maar verlangen- de liefdesoorlog van mijn ouders”.

Huff en Van der Linden raakten beiden beschadigd door hun kijvende ouders, een wond die levenslang mee gaat. De auteurs komen uit twee heel verschillende milieus. De vader van Frenk zat op een vrachtwagen; Philips vader was diplomaat en ondernemer.

In het dubbelinterview zal moderator Kim Coppes, ingaan op de heftigheid van deze conflicten en op de rol die “sociale klasse” daarbij speelde. Hoe toonden (of verborgen) ouders hun onderlinge strijd in hun persoonlijke en wijdere omgeving? Konden de kinderen hulp van buiten inroepen? Wat deden familie, vrienden en buren met de sores, en wat lieten ze achterwege? Hoe werkten de traumatische ervaringen door in hun verdere levensloop? Werden die brandstof of splijtstof? Is verzoening mogelijk?

Mylou Frencken verzorgt met enkele liedjes de muzikale omlijsting.
Athenaeum Boekhandel Haarlem is aanwezig met een boekentafel.

Het programma vindt plaats in Theater de Liefde, Begijnhof 10 te Haarlem (vijf minuten lopen van het station) en begint om 16 uur.

Plaatsen à 5 euro zijn te reserveren via de Athenaeum Boekhandel Haarlem (haarlem@athenaeum.nl of 023-5318755). De betaling geschiedt op de avond zelf, bij de ingang van het theater.