Schuur presenteert filmprogramma rond ‘master of weird’ David Lynch

0

In december brengt de Schuur een ode aan de legendarische filmmaker en ‘master of weird’ David Lynch met een reeks van zijn filmklassiekers. ‘Lyrisch Lynch’ is een verdiepend filmprogramma met vier speelfilms waarvan er twee digitaal gerestaureerd zijn en de documentaire Lynch/Oz die eerder dit jaar in première ging op Imagine Filmfestival. Lyrisch Lynch is een programma voor zowel doorgewinterde cinefielen als voor nieuwkomers op arthousegebied.

Lynch weet te spelen met onze verwachtingen en is nog nooit bang geweest om vernieuwend en vervreemdend te zijn. Zijn films zijn diep en duister en spreken heel direct menselijke emoties als angst, verlangen en verwarring aan.

Filmprogrammeur Steven Strik:
In de Schuur draaien we films die je uitdagen en aan het denken zetten. David Lynch is een regisseur die de diversiteit van arthouse als geen ander laat zien. Hij maakt drama, komedie, thriller, horror: vaak allemaal tegelijk in dezelfde film. Als toeschouwer haal je eruit wat je er zelf in stopt en dus kun je zijn werk ook steeds opnieuw bekijken: het is iedere keer weer anders.

Op het programma:
Blue Velvet – woensdag 7 december, 19:30u en dinsdag 13 december, 21:15u
Isabella Rosselini is onvergetelijk als mysterieuze nachtclubzangeres in deze thriller die idyllisch begint maar al snel zenuwslopend wordt.
Lynch / Oz – zaterdag 10 december, 17:00u
Documentairemaker Alexandre Philippe onderzoekt de manier waarop David Lynch in al zijn werk sterk beïnvloed is door filmklassieker The Wizard of Oz uit 1939.

Wild at Heart – woensdag 14 december, 19:30u en dinsdag 20 december, 21:15u
Nicolas Cage en Laura Dern gaan samen op de vlucht. Het zal niemand verbazen dat deze road trip volledig uit de hand loopt – op een zeer swingende en sexy Lynchiaanse wijze.

Lost Highway (4K restauratie) – woensdag 21 december, 19:30u en dinsdag 27 december, 21:15u
In films is niets wat het lijkt en in Lost Highway al helemaal niet. Rijden over deze snelweg is één grote trip.

Mulholland Drive (4K restauratie) – woensdag 28 december, 19:30u en dinsdag 3 januari, 21:15u
Een jonge vrouw komt aan in Los Angeles met een grootse Hollywoodcarrière voor ogen, maar raakt volledig verdwaald onder de neonlichten van de city of stars. Mulholland Drive wordt door velen Lynch’ meesterwerk genoemd.

Het volledige programma en tickets voor Lyrisch Lynch zijn te vinden op Schuur.nl/Lynch.

 

 

 

 

 

- Advertentie -