CBR houdt gesprek voor rijexamen en praktijktoets weer binnen

0

Examenkandidaten krijgen vanaf maandag het begingesprek van hun praktijkexamen of toets weer binnen in de CBR-examenzaal. In coronatijd moesten die gesprekken buiten plaatsvinden vanwege het risico op besmetting. Het eindgesprek met de uitslag van praktijkexamen of toets is sinds afgelopen juni alweer binnen.

De verplaatsing van het begingesprek naar binnen heeft te maken met privacy en fraudebestrijding. Kandidaten kunnen zich ongemakkelijk voelen als persoonlijke gegevens op een parkeerplaats worden besproken. En ze vinden het vervelend als er, na de eerste controle van hun identiteit buiten, soms nog een extra controle binnen nodig is.

Verder hebben kandidaten binnen de mogelijkheid om even onderling te praten, wat te drinken of naar het toilet te gaan. Bovendien hebben ze dan geen last van slecht weer. Dat is ook prettig voor instructeurs .

Plaatselijke verschillen
Plaatselijk kan worden afgeweken van de nieuwe regel dat alle begingesprekken binnen zijn. Bijvoorbeeld als er in een examencentrum meer examinatoren dan examentafels zijn voor het inhalen van examens.

www.cbr.nl

 

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie