Jubileumconcert 25 jaar Gemengd koor Haarlem Zuid-West [Foto’s & video]

0

Gemengd koor Haarlem “Zuid-West” bestaat 25 jaar en dat werd gevierd met een jubileumconcert.

De belangstelling voor het concert op vrijdagavond 20 januari was groot. De Pelgrim kerk aan de Haarlemse Stephensonstraat was dan ook goed gevuld. Onder leiding van dirigent Henny Brouwer werden er telkens drie liedjes achter elkaar gezongen met vooraf een uitleg.

Omdat de koorleden door de jaren heen ook een dagje ouder zijn geworden had Henny stoelen laten neerzetten om halverwege het optreden ook een lied zittend te kunnen zingen. Dat is, volgens Henny, namelijk heel modern.

Het Gemengd koor Haarlem Zuid-West, opgericht op 12 januari 1998, zong van populair tot licht-klassiek. Je ne l’ose dire van Pierre Certon, de I love to whistle van Jimmy McHugh maar ook het mooie Hallelujah van Leonard Cohen waren maar een paar van de nummers uit het repertoire op deze speciale jubileumavond. Tijdens het concert dat gratis te bezoeken was, werden er ook Ierse volksliedjes en liederen van Bach en Orff gezongen. Het was een mooie gevarieerde samenvatting van de afgelopen 25 jaar.

Een reportage van Foto Ad Schaap.


 

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie