Sportkundigen Inholland Haarlem geregistreerd als leefstijlcoach

Opleiding Sportkunde positief geaccrediteerd door BLCN

0

De opleiding Sportkunde van Hogeschool Inholland Haarlem is begin november positief geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). “Dat is goed nieuws voor onze afgestudeerde Sportkundigen! We zijn hiermee landelijk de eerste bacheloropleiding waar de studenten na vier jaar automatisch geregistreerd zijn als leefstijlcoach bij BLCN,” vertelt Ans Konijn, teamleider Sportkunde, trots.

Leefstijlcoaches
De behoefte aan leefstijlcoaches in Nederland wordt steeds groter. Overgewicht of de lichamelijke en geestelijke gevolgen van de coronapandemie, het zijn voorbeelden van problemen waar mensen de nodige hulp bij kunnen gebruiken. Een leefstijlcoach heeft verstand van leefstijl én coaching. Hij of zij betrekt in de begeleiding zowel voeding, beweging, slaap als ontspanning, en helpt zo om gezonde keuzes te maken in het dagelijks leven. “We zien de accreditatie als een extra service naar onze studenten”, vervolgt Ans. “Als geregistreerd leefstijlcoach mogen zij de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) uitvoeren; een interventie die gericht is op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Deze GLI is per 1 januari 2019 opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering en wordt volledig vergoed. Als geregistreerd leefstijlcoach mag je de facturen indienen bij de verzekering.

Slaapmodule
De (toekomstige) Sportkundigen van Inholland Haarlem worden breed opgeleid. Dat vond BLCN, na een uitgebreide accreditatie, ook. “De beroepsvereniging miste slechts één module: Slaap. Deze hebben we vervolgens aan het curriculum van de opleiding toegevoegd. Daarmee zijn onze eerste- en tweedejaarsstudenten en toekomstige studenten na vier jaar studie automatisch geregistreerd als leefstijlcoach bij de beroepsvereniging.” Hoe zit dat dan met de studenten die momenteel in de laatste twee jaar van de opleiding zitten? “Ook daar hebben we een oplossing voor bedacht. We bieden vanaf januari online de module Slaap aan. Deze is kosteloos te volgen door onze derde- en vierdejaarsstudenten maar ook door de studenten die de afgelopen twee jaar bij ons zijn afgestudeerd.

 

- Advertentie -