Pieter Teyler van der Hulstprijs voor excellente studenten Business Studies

Drie dames en duurzaamheid winnaars bij Inholland Haarlem

0

Tijdens de jaarlijkse Pieter Teyler van der Hulstlezing, georganiseerd door de opleiding Business Studies van Hogeschool Inholland Haarlem, zijn op maandag 27 mei maar liefst drie prijzen uitgereikt. De prijs voor de beste propedeusestudent ging naar Zoë Stins. De eer van beste afgestudeerde viel – ex aequo – twee studenten ten deel: Wendy Goeman en Danae de Groot. Andere winnaar was het thema duurzaamheid dat in veel scripties terugkwam.

Beste propedeusestudent Zoë Stins doet, volgens het juryrapport, overal aan mee, zoals de Haarlem Businessclass, het beursspel en de introductieweekcommissie. Dat doet ze met net zo veel energie en enthousiasme als dat ze haar klas helpt. “Ik wilde heel graag winnen. Maar toen ik mijn eerste zesje haalde, zag ik mijn kansen verdampen. Gelukkig het gaat niet alleen om de beste cijfers. Iedereen heeft het goed gedaan, alleen ik een stukje beter.” Wendy Goeman, die er tijdens de uitreiking niet bij kon zijn, wordt geprezen om haar proactieve houding, zelfstandige manier van werken en de manier waarop ze draagvlak creëerde voor haar onderzoek. Danae de Groot is met haar manier van onderzoek doen en problemen oplossen een toonbeeld van een creatieve professional. Ze heeft niet alleen oog voor de micro-vraagstukken maar ook voor de maatschappelijke opgave van duurzame ontwikkeling. Haar tip aan de propedeusestudenten: “Studie is belangrijk maar kijk vooral ook om je heen. Naar wat je leuk vindt om te doen.” Beide afgestudeerden krijgen een plek in de Wall of Fame.

Prijswinnaars
Net als voorgaande jaren mocht Marianne Scharloo, directeur van het gelijknamige Haarlemse Teylers museum, de winnaars bekendmaken. De jury roemde vooral de kennis en inzet van de studenten. Scharloo: “Jullie hebben je echt bewezen in de praktijk. De bedrijven waar jullie zijn afgestudeerd, zijn zonder uitzondering zeer positief over jullie.” Juryvoorzitter en voorzitter College van Bestuur van Inholland Jet de Ranitz is trots. “Mooi om te zien dat duurzaamheid, een van de profilerende thema’s van Inholland, ook in de scripties veelvuldig wordt benoemd. Als stagiair kun je al veel invloed uitoefenen, jullie laten zien dat het van toegevoegde waarde is voor bedrijven. Dat stemt mij hoopvol voor de toekomst. Allemaal vormen jullie het bewijs dat we veel talent hebben binnen Inholland. Als hogeschool hebben we iets toegevoegd, maar jullie leveren de prestatie. Nu en in de toekomst.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)