RGS biedt Scouting Brigitta de helpende hand

0

Stichting Scouting Brigitta heeft er weer een materialensponsor bij. Sloopbedrijf RGS uit Rijssen gaat voor het nieuw te bouwen Schoterboshuis in Haarlem-Noord bouwmateriaal leveren.

Al eerder diende zich een sponsor van bouwmateriaal aan bij Scouting Brigitta, RGS wil eveneens graag met Scouting Brigitta in zee. Dat er ook al andere bedrijven bij het Schoterboshuisproject betrokken zijn, noemt Robin Clement – Commercieel manager bij RGS – geen probleem. ‘We gaan gewoon samenwerken.’ Ook RGS heeft dus de ‘oogstlijst’ gekregen, waar de materialen op genoemd staan die Scouting Brigitta voor het Schoterboshuis kan gebruiken.

Het Schoterboshuis
Het Schoterboshuis wordt een ambitieus gebouw, duurzaam, circulair, natuur-inclusief en passend in het gerenoveerde park in Haarlem-Noord. Juist dat duurzame karakter is een trekker voor bedrijven die circulair werken en hun maatschappelijke taak serieus willen nemen, zoals RGS. Het gebouw is bedoeld voor de hele buurt. Het wordt een gebouw dat kinderen en volwassenen inspireert, uitnodigt en verbindt. En waar de jonge vrijwilligers van de Scoutinggroep meiden en jongens uitdagen in hun persoonlijke ontwikkeling met leuke en spannende activiteiten. Allemaal met een informele, uitnodigende uitstraling: een gebouw dat Haarlemmers enthousiast maakt.

Over RGS
RGS is een belangrijke speler in de circulaire economie. Het bedrijf, dat in heel Nederland actief is, wil eigenlijk geen ‘sloopbedrijf’ worden genoemd. ‘In deze economie staat het duurzame gebruik van planeet aarde centraal,’ aldus Clement. ‘Dat betekent dat onze acties van vandaag vormgeven aan de dag van morgen.’ Om die reden noemt het bedrijf zichzelf liever geen ‘sloper’, maar ‘duurzame hervormer’. ‘Vandaag vormen wij bestaande bouwstoffen om tot nieuwe grondstoffen. Zo creëren wij een duurzame basis voor morgen.

 

- Advertentie -