Voordrachten in de Poëzieweek

0

Het woord waart door Kennemerland. Op zaterdag 28 januari, midden in de Poëzieweek, pendelt de Haarlemse Dichtlijn tussen Bredero Boeken in Santpoort (13.30 uur), Boekhandel Blokker in Heemstede (15.00 uur) en de Kennemer Boekhandel in Haarlem-Noord (16.00 uur). Bij alle drie de boekhandels zal de poëzie klinken. In totaal nemen veertien dichters deel aan deze activiteit.

De Poëzieweek start op donderdag 26 januari. Bij aanschaf van poëzie voor het bedrag van 12,50 euro of meer, ontvang je van de boekhandelaar het gratis Poëzieweekgeschenk over vriendschap cadeau, geschreven door Hester Knibbe en Miriam Van hee.

Vriendschap is het thema van dit jaar. Volgens de organisatie van de Poëzieweek werkt dat zo: vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

Rogier Cornelisse en Marten Janse trappen af met een tweetal dichters in Santpoort-Noord en vervolgen hun tournee in Heemstede met drie andere dichters. Anneruth Wibaut en Peer van den Hoven nemen het stokje over in Haarlem-Noord waar een compleet elftal aan dichters optreedt. Naast eigen werk zullen sommige dichters ook een klassiek gedicht voordragen dat ooit aanleiding was om zelf gedichten te gaan schrijven.

Wees welkom! De toegang is gratis.

De Haarlemse Dichtlijn is een organisatie van vrijwilligers die al bijna 20 jaar de belangstelling voor de poëzie in Haarlem en omgeving bevordert door podia te organiseren voor dichters, jaarlijks een festival op Hemelvaartsdag, met regelmaat een Poëzie Podium in het Verhalenhuis en op tournee bij activiteiten van derden. Daarbij vindt geen selectie plaats maar is iedere dichter welkom.

De Poëzieweek 2023 is een samenwerking van Poëziecentrum met Stichting Poëzieclub/Awater, Iedereen Leest, Stichting Lezen, Poetry International, De Schrijverscentrale, Literatuur Vlaanderen, Nederlands Letterenfonds, CPNB, NOORDWOORD, Koninklijke Bibliotheek Nederland, Perdu, CANON Cultuurcel, School der Poëzie, Probiblio, Dichter des Vaderlands België, Dichter des Vaderlands Nederland, de Taalunie, Antwerpen Boekenstad, Boekhandels Vlaanderen, Stichting Literaire Activiteiten Nijmegen, Prijs de Poëzie, Creatief Schrijven, Poetry Circle Nowhere en Passa Porta.

 

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie