Haarlemse jeugd in kat-en-muisspel met politie

0
Foto: Politie.
Foto: Politie.

Blijf jij uit handen van de politie? Op donderdag 2 maart 2023 organiseert SportSupport Kennemerland samen met Politie Haarlem en handhaving in de wijk Sinnevelt de superspannende stadsgame The Hunt. Speciaal voor kinderen van 11 t/m 13 jaar en jongeren van 14 t/m 19 jaar. Deelname is gratis, maar vol=vol.

Wat is The Hunt Haarlem?
Tijdens The Hunt doen de deelnemers er alles aan om uit handen van politie en handhaving te blijven terwijl zij een pakketje naar een specifieke locatie moeten brengen. Speelgebied is de wijk Sinnevelt in Haarlem-Noord. In de ochtend van 10.00 – 11.30 uur doen kinderen van 11 t/m 13 jaar mee. In de middag, van 13.30 – 15.30 uur, is het de beurt aan jongeren van 14 t/m 19 jaar. Daarnaast organiseert SportSupport in het Schoterbos side-events waar iedereen welkom is.

Bewustwording
Het idee voor The Hunt ontstond bij de buurtsportcoaches van SportSupport Kennemerland in Haarlem-Noord. Het spel draait om teambuilding en beweging en is na televisieprogramma’s als Hunted en Hunted VIPS ontzettend populair. Zij besloten daarop contact te zoeken met Politie Haarlem en die reageerde enthousiast. Doel van de Haarlemse Hunt is namelijk bewustwording bij de jeugd creëren dat politie & handhaving er voor ze zijn en niet tegenover ze staan.

Buurtsportcoach Lisa den Ouden van SportSupport Kennemerland zegt hierover: “Jongeren zijn toch vaak bang op het moment dat ze een auto of uniform van de politie of handhaving zien. Dat is onnodig, helemaal wanneer je naar het werk van de (wijk)agenten en straatcoaches uit Haarlem kijkt. Met deze laagdrempelige activiteit bieden we jeugd de mogelijkheid om kennis te maken met de (wijk)agenten, buurtsportcoaches en straatcoaches. Door het in een spelvorm te gieten hebben we het educatieve doel in een voor de jeugd aantrekkelijke vorm gegoten.

Veiligheid staat voorop
Stadsgame The Hunt vindt op de openbare weg plaats, maar veiligheid van de deelnemers staat voorop. Zij zijn daarom goed te herkennen aan een felgekleurd hesje en startnummer. Komt u ze tegen op 2 maart? Dan vragen wij u op uw snelheid te letten.

Aanmelden
Deelname aan The Hunt is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dit kan door een bericht via Instagram te sturen naar @sportindewijknoord, een e-mail naar ldenouden@sportsupport.nl of via sportindewijk.nl/the-hunt.

The Hunt is een initiatief van de buurtsportcoaches van SportSupport Kennemerland. Zij organiseren het samen met PerMens, VanHier (Delftwijkcity), Stichting STAD, Politie (jeugdagenten) en Handhaving (gemeente Haarlem).