Over De Brug En Terug nieuwe kunstroute in Haarlem

Gravestenenbrug smeedt twee kunstroutes tot één

0

Op zaterdag 25 en zondag 26 maart tonen zo’n vijftig kunstenaars en ambachtslieden uit de twee wijken Bakenes en Burgwal hun werk in ateliers, werkplaatsen, galeries, horecagelegenheden of gewoon thuis. Van 12.00 tot 17.00 uur stellen deelnemende locaties hun deuren open voor kunstroute Over De Brug En Terug. De Gravestenenbrug is de verbindende factor bij dit nieuwe en vrij toegankelijke evenement in het centrum van Haarlem.

Over De Brug En Terug is drie jaar geleden ontstaan. Het festival stond klaar om van start te gaan toen Corona roet in het eten gooide. De organisatie, bestaande uit bewoners en kunstenaars uit de twee wijken, heeft nu de koppen weer bij elkaar gestoken om de kunst- en ambachtenroute te organiseren.

Gravestenenbrug als verbindende factor
Het vroegere Rondje Bakenes en de Spaarne Kunstroute zijn opgegaan in de nieuwe jaarlijkse kunstroute Over De Brug En Terug. Het evenement dankt haar naam aan de verbindende factor van het evenement; de Gravestenenbrug. Naast de vele kunstenaars die in de Burgwal en Bakenes actief zijn, doen ook vakwerk collega’s mee; meubelmakers en -stoffeerders, kostuumontwerpers, fotografen, musici, dichters etc. Zelfs een taxidermist (iemand die dieren opzet) zet deze dag zijn deuren open voor publiek. Een aantal van hen zal ook uitleg geven over hun werk en werkwijze, de technieken en materialen die worden gebruikt en het verhaal achter hun (kunst)werk.

Opening door Erik van Muiswinkel
Zaterdag 25 maart om 11.00 uur wordt de officiële opening gedaan door Haarlemmer en cabaretier Erik van Muiswinkel op de Gravestenenbrug. Daarna zijn alle locaties open tot 17.00 uur. Een mooie gelegenheid om de geheime plekken van de twee buurten al wandelend te leren kennen.

Over De Brug En Terug is op 25 en 26 maart van 12.00 uur tot 17.00 uur gratis toegankelijk in de wijken Burgwal en Bakenes. Meer informatie over de kunstroute en de deelnemers is te vinden op www.overdebrugenterug.nl. Op elke deelnemende locatie ligt een papieren folder om als gids mee te nemen op de route.

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie