Ludieke actie voor onafhankelijk studiekeuzeadvies: Word geen drop-out

0

Haarlem Campus deelde op dinsdag 14 maart 2023 op het Stationsplein in de vroege ochtend Engelse drop uit aan leerlingen van het middelbaar onderwijs. Aan het dropzakje hing een uitnodiging voor een gratis studiekeuzeadvies op zaterdag 1 april in de Koepel in Haarlem.

Onafhankelijk studiekeuzeadvies
Haarlem Campus faciliteert op deze manier de actie ‘Word geen drop-out, maar kies een studie die bij je past’. Is het bij Engelse drop al moeilijk kiezen, laat staan als je uit 550 opleidingen de juiste keuze moet maken. Op zaterdag 1 april – nee, het is geen grap – is er een open dag van Haarlem Campus in De Koepel. Dan zijn er onafhankelijke studiekeuzeadviseurs aanwezig om bezoekende leerlingen te helpen met een gratis studieadvies.

Mismatch van studiekeuzes
Het is ontzettend belangrijk om leerlingen goed te begeleiden naar een juiste studiekeuze. Jaarlijks stoppen er rond de 35.000 studenten in het hoger onderwijs al in hun eerste jaar omdat ze een verkeerde keuze hebben gemaakt. Dit is een maatschappelijk probleem. Om dit percentage te verminderen bieden we na onze open dag een workshop studiekeuze aan door onafhankelijke studiekeuzeadviseurs om leerlingen bewuster en beter te laten kiezen voor een studie,’’ vertelt Timo Timmerman, directeur van Haarlem Campus.

‘Zelfinzicht is key’
Viviana Poort is één van de onafhankelijke studiekeuzeadviseurs die aanwezig is bij de open dag op 1 april. “Zelfinzicht is key om uiteindelijk tot een juiste studiekeuze te komen. Een optimale studiekeuze hangt niet af van de stad waarin je terechtkomt of het feit dat je daar niemand kent. Een studie moet bij jou passen en daar kom ik bij om de hoek kijken. Ik begeleid leerlingen naar meer zelfinzicht zodat ze uiteindelijk zelf tot een juiste studiekeuze komen,’’ vertelt Poort.

Over Haarlem Campus
Haarlem Campus is opgericht door de SRH Group, een particuliere instelling voor Hoger Onderwijs in Duitsland en de hogeschool Global School for Entrepreneurship uit Amsterdam. De recent geopende onderwijsinstelling in De Koepel biedt toekomstgerichte Engelstalige business opleidingen aan op bachelor- en masterniveau, gericht op psychologie, digitalisering, media en duurzaamheid. De studenten komen uit Nederland en dertig andere landen.

 

 

 

 

 

- Advertentie -

Geef een reactie