Open avond over kunstmatige intelligentie

Kunstmatige intelligentie, waar blijft de mens met zijn emoties?

0
artificial intelligence brain think 3382507
Image by geralt from Pixabay

De inleider houdt een beschouwing over de huidige ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie (AI) in het dagelijks gebruik. Het lijkt enorm in opkomst, door onder meer de komst van Chat GPT.

AI was al aanwezig, maar lijkt nu steeds toegankelijker voor ‘de gewone man’, en niet alleen meer voorbehouden aan wetenschap en techniek. Het lijkt steeds meer ons dagelijks leven te (gaan) beïnvloeden. Hoe beïnvloedt het ons leven nu al? Wat is de toekomst? Wat kúnnen we nu al verwachten? En wat betekent dit dan allemaal voor de vrijmetselarij? De vrijmetselarij kent gespreksavonden met een inleiding, een zogenaamd ‘bouwstuk’. Van de inleider wordt verwacht dat hij daarin aan het besproken onderwerp iets persoonlijks toevoegt, iets van zichzelf laat zien. Wat betekent dat onderwerp voor hem. Waarom koos hij het.

Moeten vrijmetselaren zich opmaken voor complete robotisering van die bouwstukken? Hoeven zij de hamer en beitel niet meer op te pakken om aan de eigen ruwe steen te werken? Gaan ze dit nu automatisch met de hulp van AI laten doen? Is er dan nog wel sprake van een persoonlijk karakter, van eigen arbeid?

Aanmelden en informatie:
vrijmets@gmail.com – 06-10667384

Info
donderdag 1 juni 2023
20u, deur open 19:30
Ripperdastraat 13, Haarlem

Open avond vrijmetselaarsloge Kennemerland
Iedereen is welkom!

 

 

 

 

 

 

- Advertentie -