Stichting geeft opdracht voor bouw casco’s historische Blauwe Tram

0

De reconstructie van de historische Blauwe Tram A619/A620 van de NZH is van start gegaan. Stichting De Nieuwe Blauwe Tram heeft de firma Peterse Las en Constructie uit Winkel (NH) opdracht gegeven om de twee benodigde stalen rijtuigbakken of casco’s te bouwen. De contracten hiervoor zijn vrijdagmiddag 23 oktober in de Haarlemse werkplaats van de Stichting ondertekend.

Bij de reconstructie wordt gebruik gemaakt van de originele bouwtekeningen uit 1932, die de Stichting heeft omgezet naar moderne cad-/cambestanden. De beide casco’s zijn naar verwachting in maart en april 2021 gereed. Daarna worden ze in de werkplaats van de Stichting voorzien van draaistellen, elektrische apparatuur en een interieur. Het is de bedoeling dat de gereconstrueerde NZH-tram A619/A920 in 2024 gaat rijden – precies 100 jaar na de introductie van de Blauwe Tram in Noord- en Zuid-Holland. De A619/A620 reed vanaf 1932 tussen Haarlem en Leiden en vanaf 1949 van Leiden naar Katwijk/Noordwijk en Den Haag. Het rijtuig was de laatste NZH-tram die in 1961 in reguliere dienst reed.

Donoren die willen bijdragen aan de realisatie van de A619/A620 zijn van harte welkom. Meer informatie is te vinden op de website van de Stichting www.denieuweblauwetram.nl.

- Advertentie -
Vorig artikelRob uit Haarlem plaatst zich bij de laatste 10
Volgend artikelTentoonstelling Ploos van Amstel (tekeningen) en Wim Borst (porseleinen objecten) bij Galerie KRUIS-WEG68
redactie
De redactie van Haarlem updates zorgt er voor dat er regelmatig updates (persberichten) op deze site komen te staan. Zelf maken wij reportages, interviews of mooie fotoseries en video's van Haarlem en omgeving. Neem gerust contact met ons op als u ideeën heeft voor leuke inhoud van Haarlem updates via info@haarlemupdates.nl of stuur uw persberichten naar persberichten@haarlemupdates.nl. Vragen over advertentiemogelijkheden kunt u sturen naar adverteren@haarlemupdates.nl.