Wijs en Sterk Expositie – Dag tegen Pesten – Voor kinderen door kinderen Haarlem

0
1 van de 10 deelnemers van de expositie die anderen kinderen wil inspireren pesten aan te pakken. Fotografie: Eva Cameron.
1 van de 10 deelnemers van de expositie die anderen kinderen wil inspireren pesten aan te pakken. Fotografie: Eva Cameron.

Al 90 aanmeldingen voor vrijdag 19 april, de landelijke dag tegen pesten. Ook jullie nodigen we je uit voor de inspirerende foto-expositie: Wijs en Sterk. Deze expositie draait om doorzetters, durvers en aanpakkers die op een positieve manier een statement maken tegen pesten. Ontdek de krachtige portretten van 10 oud-deelnemers van de Wijs en Sterk training, die niet alleen voor zichzelf opkomen maar ook anderen inspireren om pesten aan te pakken.

𝗟𝗜𝗩𝗘 𝗧𝗜𝗣𝗦 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘇𝗲𝗹𝗳 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗲𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲𝗻
De expo biedt een unieke kijk op pestgedrag vanuit het perspectief van kinderen zelf. Elk portret wordt vergezeld door tips van het kind, variërend van wat te doen als je zelf wordt gepest, hoe te reageren als je ziet dat iemand anders wordt gepest, tot advies voor de kinderen die pesten.

De kinderen gaan tijdens de opening hun tips LIVE delen met het publiek! Pesten is een groepsprobleem dus we willen veel mensen bereiken, want iedereen kan er iets aan doen.

𝗣𝗲𝘀𝘁𝗲𝗻 𝗕𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲𝗲𝗸𝗯𝗮𝗮𝗿 𝗠𝗮𝗸𝗲𝗻
Deze expositie in de Bibliotheek Haarlem Centrum biedt een inclusieve ruimte waar jong en oud samenkomen, waardoor de expositie zorgt voor een bruggetje om over pestgedrag in gesprek te gaan met elkaar.

𝐂𝐢𝐣𝐟𝐞𝐫𝐬 𝐏𝐞𝐬𝐭𝐞𝐧
De cijfers uit de veiligheidsmonitor liegen er niet om. De pestcijfers toegenomen in zowel het po als vo. Bij po-leerlingen is dat 17%! Daarnaast geeft een derde van de po-leerlingen op de vraag: ‘Heb je het gevoel dat mensen op school het fijn vinden dat jij er bent?’ het antwoord dat ze dat gevoel NIET hebben. Er is dus een hoop te doen! En dat begint met luisteren naar de behoeftes van de kinderen zelf! Ik hoop dat heel veel mensen daarom de expositie gaan bekijken van 19 april, de landelijke dag tegen pesten.

𝗧𝗼𝗻𝗲𝗲𝗹𝘀𝘁𝘂𝗸𝗷𝗲 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝗽𝗲𝘀𝘁𝗲𝗻 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗞𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗿𝗮𝗮𝗱 𝗛𝗮𝗮𝗿𝗹𝗲𝗺
Tijdens de expositie zal de Kinderraad Haarlem een speciaal toneelstukje opvoeren tegen pesten. Als het klankbord van de kinderen in Haarlem zet de Kinderraad zich in voor een plezieriger Haarlem waar ook ‘pesten aanpakken’ bij hoort.

𝗢𝗽𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗸𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗺𝗲𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿 𝗲𝗻 𝗹𝗶𝗲𝗱 ‘𝗜𝗸 𝗽𝗲𝘀𝘁 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗲’ 𝗱𝗼𝗼𝗿 𝗗𝗼𝘀 𝗛𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻𝗼𝘀 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗞𝗹𝗼𝗸𝗵𝘂𝗶𝘀
De opening wordt verricht door de kinderburgemeester en voorzitter van Stichting WeS. Ook reikenze dank-certificaten uit aan alle samenwerkingspartners die Wijs en Sterk steunen en helpen. Om de middag feestelijk af te sluiten, zal Dos Hermanos van het Klokhuis het lied ‘Ik Pest Niet Mee’ ten gehore brengen.

𝗡𝗼𝗴 1𝟬 𝗽𝗹𝗲𝗸𝗸𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝟭𝟬𝟬 voor de opening 𝗱𝘂𝘀 𝗺𝗲𝗹𝗱 𝗷𝗲 𝗮𝗮𝗻! 𝗩𝗢𝗟 = 𝗩𝗢𝗟
Kom en laat je inspireren! Meld je gratis aan via wijsensterk .nl om deze bijzondere gelegenheid niet te missen. Samen kunnen we een verschil maken tegen pesten! Daarna is de expositie te in de bibliotheek te bezichtigen tot 19 mei.

 

 

 

 

 

 

 



Ondersteun Haarlem updates met een kleine financiële bijdrage, maandelijks of éénmalig:


Geef een reactie