Haarlem heeft de beste markt van Nederland

0

Tijdens het congres van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel is de zaterdagmarkt op de Grote Markt in Haarlem uitgeroepen tot beste markt van Nederland 2015, in de categorie middelgrote markten.

De Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) organiseert de jaarlijkse verkiezing De Beste Markt van Nederland. Een onafhankelijke jury van de CVAH heeft de markt twee keer bezocht en vergeleken met de overige genomineerde beste markten in Nederland. De jury was erg enthousiast over de zaterdagmarkt op de Grote Markt, vooral de diversiteit aan culinair food en de indeling van de markt werd als zeer positief beoordeeld.

Wethouder Joyce Langenacker (Economie): “De afgelopen jaren hebben we vooral gestuurd op een markt met een divers aanbod én met kwaliteit. De markt is een belangrijke economische trekpleister, een visitekaartje voor onze stad. In combinatie met een goed gevarieerd winkelaanbod maakt dit Haarlem tot aantrekkelijke winkelstad. Complimenten aan de marktondernemers, dit is een mooie waardering voor hun werk.”

Op zaterdag 14 maart neemt Joyce Langenacker om 10.30 uur op de Grote Markt de prijs officieel in ontvangst en zal daarna een mega grote taart aansnijden, bestemd voor alle kooplieden en medewerkers van de zaterdagmarkt. Dit feestelijke moment vindt plaats op de hoek van de Grote Markt/Grote Houtstraat.

De bezoekers krijgen zaterdag van de kooplieden bloemen uitgereikt en kinderen kunnen zich gratis laten schminken.