Schuur presenteert Cirque Mania, een festival vol met de mooiste circusvoorstellingen

0
VanThorhout. Ingezonden foto.
VanThorhout. Ingezonden foto.

Op 10 en 11 mei verandert de Schuur tijdens het festival Cirque Mania, in één groot circus, met een veelzijdig programma van aanstormend circustalent en gevestigde artiesten. Dit jaar presenteren we drie avon-tuur-lijke circus-voor-stel-lingen, waar technische vaardigheid, perfecte balans en grens-ver-leg-gende acrobatiek centraal staat.

Cirque Mania is een staalkaart van nieuw circus waarbij het publiek wordt verrast door virtuoze kracht, prachtige dansbewegingen en acro-ba-ti-sche hoogstandjes. Extra leuk dat er dit jaar een Haarlemse deelneemt, in de voorstelling Brace for impact. Britt Timmermans: “Ik ben een Haarlemmer en het is de eerste keer dat we met een voorstelling van Knot on Hands in Haarlem spelen en ik dus met mijn eigen werk terugkeer naar mijn eerste thuisbasis. Hier is mijn liefde voor acrobatiek begonnen (al zat ik als kind op Circus Elleboog) en leerde ik wat het betekent om je gewicht letterlijk in andermans handen te leggen. Ik heb er heel veel zin in en het wordt een speciale voorstelling voor mij!

Dit jaar viert Cirque Mania haar zestiende editie. De Schuur is trots om Cirque Mania te presenteren, samen met het Haagse theater en makershuis Korzo. Dit weekend zetten we circustheater in de schijnwerpers en laten we zien dat circus veel meer is dan alleen een rode tent, een clown en een spreekstalmeester.

Ik stop het niet onder stoelen en tafels dat ik een grote liefde heb voor circustheater. Deze kunst-dis-ci-pline ontwikkelt zich snel tot een innovatieve kunstvorm. Tijdens Cirque Mania staan er drie voorstellingen in de Schuur die hiervan het perfecte voorbeeld zijn. Inhoudelijk alle drie verschillend, maar waar adembenemend mooi fysieke grenzen worden opgezocht “- Marjorie Boston, programmeur van de Schuur

Double Bill: twee voorstellingen op één avond
Op vrijdag 10 mei kan het publiek een bezoek aan de twee voorstellingen combineren, met een Double Bill ticket voor maar €30. De bezoekers genieten dan op één avond van de innovatieve partneracrobatiek in Brace for impact en de bekroonde internationale circus-hit Van Thorhout.

 

 

 

 

 

 

 



Ondersteun Haarlem updates met een kleine financiële bijdrage, maandelijks of éénmalig:


Geef een reactie