Vlaamse poëzievoorstelling

0

‘GrensverZeggend’, stichting De Haarlemse Dichtlijn opent haar bijdrage aan het Haarlem-Vlaanderenjaar met een poëzie- en muziekvoorstelling van Hilde Pinnoo, Nelleke Lamme –den Boer en Tom Veys. Later dit jaar volgt meer, misschien zelfs een uitwisseling van Vlaamse en Haarlemse dichters.

“Omdat we op ons poëziefestival op Hemelvaartsdag al jaren een vaste deelneemster uit Gent hebben, vinden we het leuk om aan te sluiten bij het Haarlem-Vlaanderenjaar”, aldus Marten Janse, voorzitter van De Haarlemse Dichtlijn. “Onze plannen zijn nog niet helemaal concreet, maar deze voorstelling is het begin.” In Roeselare en Mechelen was deze combinatie van poëzie en muziek eerder reeds te zien.

Hilde Pinnoo (Brussel, 1962) studeerde theologie en toegepaste economie en werkt in de financiële sector. Zij debuteerde met Dichter dan mist (2005) waarmee ze de publieksprijs voor ‘beste poëziebundel 2005’ won. Afgelopen jaar verscheen haar nieuwste bundel De gevoelige plaat. Haar poëzie munt uit door eenvoudig taalgebruik met een rijkdom aan meerduidige beelden: “..alsof de hemel is vergeten waar / en wie we zijn – dolende pluizen / in een veel te vlakke polder, ver / van zuiderkruis en nachtblauw / ongeduld..”.

Nelleke Lamme –den Boer (Amsterdam, 1955) woont en werkt in Leeuwarden. Zij treedt sporadisch op de podia in Friesland en omstreken, bijvoorbeeld in 2011 in de Prinsentuin te Groningen. Zij maakt deel uit van het in België opgerichte Nederlandstalige Tanka Genootschap dat aandacht vraagt voor de –van oorsprong Japanse- dichtvormen tanka, kyoka en sedoka.

Tom Veys (Meulebeke, 1980) is docent Nederlands-Duits te Roeselare. In april 2014 ontving hij een laureaat voor ‘cut-up poetry’, nieuwe gedichten gemaakt met uitgeknipte woorden, naar een idee uit 1961 van Wiliam Burroughs.

Info
Zaterdag 18 april,  aanvang 20.00 uur
Staal Haarlem, Gedempte Oude Gracht 46
De toegang is gratis
Meer informatie op www.haarlemsedichtlijn.nl