Programma Patronaat mei

0

Het programma van het Patronaat voor mei ziet er als volgt uit:

Vrijdag 01-05-2015 21:30 gratis
Charl Delemarre
singer/songwriter
Charl Delemarre is een gedreven singer-songwriter met een missie. Een rondtrekkende enigszins getormenteerde troubadour op oorlogspad, met een rugzak vol met persoonlijke liedjes, in de beste tradities van een Maarten van Roozendaal of Ramses Shaffy. Recht uit het hart en uit het leven gegrepen. Een Einzelgänger die bij nacht en ontij rusteloos door de donkere krochten en steegjes van de oude binnensteden doolt.

Zaterdag 02-05-2015 20.00 € 5,- / € 10,-
Reggae Movement: Vegan Dinner Club
Reggae Movement presenteert iedere eerste zaterdag van de maand de Vegan Dinner Club in het Patronaat Café. Op deze avond toveren de dames van Vega Carib de overheerlijkste veganistische gerechten voor je op tafel! Een swingendere manier om kennis te maken met de Caribische veganistische keuken is er niet: na het eten is er live reggae muziek en draaien er dj’s!
De bijdrage voor het eten is ook relaxed: je betaalt tussen de 5-10 euro – naar draagkracht en naar wat je het waard vindt. Zin om mee te eten? Reserveer uiterlijk een dag van te voren via:
reggae-movement@hotmail.nl!

Zaterdag 02-05-2015 22.30 gratis
Reggae Movement Live: Bagjuice
+ Dubvocalizamusic
DJ’s Out of Many Soundsystem
Verfrissende reggae met subtiele uitstapjes naar elektronische stijlen als dub en breakbeat, funk en zelfs rock!

Zaterdag 02-05-2015 23:00 € 8 vvk / € 10,- deur
Zer00’s Heroes
Dansen op alle mooie hits en dansplaten uit de nullies!

Donderdag 07-05-2015 20.30 € 17,50
Fischer Z (Solo | UK)
Greatest Fischer-Z hits & solo songs by John Watts! Fischer-Z is immers één van de grote Britse art-pop / new wave bands uit de jaren ’80. John Watts is de componist, zanger en later ook producer van de band die wereldwijd hits scoorde met onder andere ‘Marliese’, ‘The Worker’, ‘Remember Russia’, ‘The Perfect Day’ en ‘So Long’.

Donderdag 07-05-2015 00.00 gratis
NONStop
Een continue stroom aan alle soorten hits; knalfuifnummers uit de top40 van dit moment of van twintig jaar terug, beatport top10 tracks, hiphop-don’t-stop-bangers, bedenk het zo gek en het wordt voor je gedraaid! Met elke week andere gekkigheid hoef je je nooit te vervelen. En de toegang is gratis! Over de top, we rocken nonstop!

Vrijdag 08-05-2015 21:00 € 15,- vvk / € 17,- deur
Sophie Hunger (SWI): Supermoon Tour 2015
Singer-songwriter Sophie Hunger groeide op in Zwitserland, Engeland en Duitsland. Ze brak door in 2008 met haar album “Monday’s Ghost“, dat binnenkwam op de eerste plaats in de Zwitserse album-charts! Haar succes bleef niet beperkt tot haar eigen land. Zo stond ze op het befaamde Glastonbury Festival en tourde ze door Noord Amerika (met Madeleine Peyroux). Gerenommeerde muzikanten als Erik Truffaz, The Youngs Gods and Stephan Eicher dongen met succes naar haar medewerkershand. In Engeland schreef The Guardian over Sophie Hunger: “Laura Marling, Beth Orton and Björk in one folk-rocking package” en dat is waarschijnlijk de beste omschrijving van haar intense, bezwerende sound. Op 24 april 2015 verschijnt haar nieuwe album, ‘Supermoon’, via het label Caroline. Vandaar deze tour, natuurlijk.

Zaterdag 09-05-2015 23:00 € 10,- vvk / € 12,50 deur
Vunzige Deuntjes (18+)
De vunzigste deunen uit de schatkamers van R&B, Hiphop en Dancehall, tijdens dit steeds succesvoller feestje 0 koop op tijd je kaartjes dus!

Zondag 10-05-2015 20:00 € 10,- vvk / € 12,50 deur – Waalse Kerk
Adrian Crowley (IRL)
De uit Dublin afkomstige singer-songwriter, Adrian Crowley, speelt deze avond in bijzondere setting in de Waalse Kerk te Haarlem (Begijnhof). Crowley maakt donker getinte nummers die raakvlakken treffen met de muziek van Nick Cave en Tom Waits. Afgelopen najaar bracht Adrian Crowley zijn zevende album ‘Some Blue Morning’ uit. Muziektijdschrift OOR schreef hier een lovende recensie bij; ”Crowley gebruikt folk en kamermuziek voor zijn elegante liedjes, die een enorme meerwaarde krijgen door arrangementen waarin zich betoverende details aandienen.”

Zondag 10-05-2015 20:30 € 11,-
Michael De Jong (USA)
Michael de Jong is een bluesman van deels Nederlandse origine, die in de Verenigde Staten naam maakte als begeleider van bluesgroten. Michael is inmiddels bijna 70 jaar oud, en heeft een speciale band met Patronaat, deze “grand old man” van de Nederlandse roots- en singer-songwriterscene!

Woensdag 13-05-2015 20:00 € 14,-vvk / € 16,- deur
Sylosis (UK) + Wovenwar (USA)
METALGEWELD! Sylosis neemt je mee naar de top van de berg en zo snel als je erop staat, daal je ook weer. De diepe grunt van frontman Josh Middleton gecombineerd met versnelde drums, melodieuze gitaarstukken en gierende riffs zorgen voor beukende heavy metal. De Britse band bracht onlangs hun album ‘Dominant Heart’ en wordt geloofd door media als Rockportaal. De tweede hoofdact deze avond is het Amerikaanse Wovenwar. Deze band maakt beukende festivalrock/metal en bestaat uit leden van As I Lay Dying en Oh, Sleeper.

Woensdag 13-05-2015 20:00 € 12,50
Jad Fair (Half Japanese) & Norman Blake ( Teenage Fanclub |USA)
Twee legendes komen weer bijeen, Teenage Fanclub’s Norman Blake en Half Japanese Jad Fair hebben de handen ineen geslagen voor hun magnum opus ‘Yes’. De allereerste samenwerking tussen de twee dateert van een decennium geleden op het Teenage Fanclub en Jad Fair album ‘Words of Wisdom and Hope’. Op het nieuwe album staan een aantal deftige, innemend catchy en ronduit schattige nummers die menig hart doen laten smelten. Afgezien van de aggresieve stijl van Half Japanese, bevat het album ‘Yes’ verfijnde gitaar beladen powerpop met zoete melodieën die bijgestaan worden door achtergrondzang en gelaagde blaas arrangementen. Fair’s krakteristieke manische zang is nog steeds aanwezig, maar wanneer met de arrangementen van Norman Blake mengt is het resultaat een krachtig en oprecht album dat bruist van positiviteit.

Donderdag 14-05-2015 20.30 € 15,-
Michael Prins
Nadat de Haarlemse singer-songwriter op 23 oktober 2013 een uitverkochte zaal had voor zijn albumrelease in Patronaat, komt de muzikale verhalenverteller vanavond terug met een nieuwe show. De nummers van Michael Prins klinken kwetsbaar doch krachtig en nemen je mee naar de emotie die de zanger duidelijk overbrengt. Nadat zijn debuutalbum ‘Rivertown Fairytales’ verscheen volgde een uitverkochte grote zaal in Paradiso, een gouden plaat voor het nummer ‘Close To You’ en is er een tweede album in aankomst dat ‘A Dreamer’s Dream is Forever to be Yours’ gaat heten. Onlangs bracht Michael Prins een nieuwe clip uit voor ‘Fear Not’, dat een duet is met actrice Carice van Houten.

Donderdag 14-05-2015 21.30 gratis
Zrni (TSJ)
De Tsjechische band Zrni speelt al sinds hun bestaan (2001) in een bezetting van vijf man en is in hun thuisland één van de meest interessante muziekgroepen in hun genre op dit moment. De band speelt elektronische folk onder begeleiding van Tsjechische zang. Ze halen hun inspiratie uit de natuur, landschappen, folkmuziek, maar ook uit de iets meer electronische hoek. Dit is perfect terug te horen in hun muziek. De band vertaalt namelijk een mix van pure, rauwe muziekvormen met nieuw geluid.

14-05-2015 00.00 gratis
NONStop
Een continue stroom aan alle soorten hits; knalfuifnummers uit de top40 van dit moment of van twintig jaar terug, beatport top10 tracks, hiphop-don’t-stop-bangers, bedenk het zo gek en het wordt voor je gedraaid! Met elke week andere gekkigheid hoef je je nooit te vervelen. En de toegang is gratis! Over de top, we rocken nonstop!

Vrijdag 15-05-2015 20:30 € 12,- vvk / €15,- deur
Smack (13 t/m 16)
Het Feestje voor 13t/m 16-jarigen!

Vrijdag 15-05-2015 20:00 € 14,- vvk / €16,- deur
The Gories (USA)
+ Shake Before Us (USA) + The Lee Van Cleef’s Lost Finger (ITA)
Een band die in de rijke garage rock geschiedenis zeker niet mag ontbreken: The Gories komen naar Patronaat! De Detroit garage legendes bestonden in eerste instantie van ’86 tot ’92 en beïnvloedden legio bands in het genre, waaronder ook stadsgenoten White Stripes. In 2009 kwam de band voor het eerst weer bij elkaar en nu eindelijk een show in Haarlem! Vooraf Shake Before Us, dat leeft bij de woorden “get buzzed and turn up the fuzz.” Swingend, rockend op ’60s garage punk rollen ze door de chaos die ze het leven noemen. En daarbij gaat het natuurlijk vaak over levenservaringen van drank en drugs, zonde en verloren geloof. SHAKE, RATTLE & ROLL! De avond wordt geopend door de psychedelische garage rockers The Lee Van Cleef’s Lost Finger.

Vrijdag 15-05-2015 21:30 gratis
Rob Heron & The Tea Pad Orchestra (UK)
Zanger / gitarist Rob Heron heeft een hechte en strakke 6-koppige band die in thuisland Engeland al jaren het land door spelen. En dat hoor je in hun scherpe arrangementen, slimme muzikale trucs en grote saamhorigheid, ook al is het constante thema in hun muziek er een van losbandigheid, rampen, drinken en schulden.

Zaterdag 16-05-2015 20:00 € 17,50 vvk/ € 20,- deur
Gotcha!
+ OPIE + DJ Sam The Man
Gotcha! is terug! Of nee: Gotcha! is er weer! Met ‘Back To The Moon’ brengen de roemruchte Haarlemmers hun eerste nieuwe cd uit sinds halverwege de jaren negentig, toen ze met hun verslavende mengsel van P-funk, gogo en hiphop heersten over de Nederlandse podia. Maar noem het vooral geen comeback. Het is een re-entry! Gotcha! was niet dood, Gotcha! sliep. Gotcha! was even buiten de dampkring beland. Nu is Gotcha! wakker, terug op aarde, opnieuw gematerialiseerd – aargh, wat maakt het uit? Gotcha! is terug! Nee: Gotcha! is er weer! Support komt deze avond van OPIE. Alex Krottje stelt zich met dit project kwetsbaar op. Sinds 2013 deelt deze Haarlemse zanger via zelf geschreven songs, op een open manier, zijn “zien” en beleving op het eigen samenstel der dingen. Krottje is niet bang zich bloot te geven, daarom was het na samenwerkingen met bands als Baskerville, Heist, en Krater, tijd voor een compromisloze, eigen stijl. Geschoeid op akoestische leest, heeft OPIE een meeslepend geluid, uit het hart. DJ Sam the Man omlijst het allemaal…

Zaterdag 16-05-2015 20:00 € 11,- vvk / € 13,- deur
Causes
+ PHOS
Causes wist onlangs in één week tijd Paradiso uit te verkopen. Met de prachtige single ‘Teach Me How To Dance With You’ bereikte deze de Nederlandse radiostations. Causes speelt alternatieve pop met subtiele gitaarriffs en de indrukwekkende stem van frontman Rupert Blackman zorgt ervoor dat alle aandacht naar de muziek getrokken wordt. Het album, dat nog moet worden uitgebracht, werd opgenomen met Ian Grimble, producer van bands als; Daughter, Mumford & Sons, Benjamin Francis Leftwich en meer.
De Utrechtse band PHOS zal de avond openen. De band rondom Eveline Vroonland staat bekend om haar bijzondere stijl van liedjes schrijven, namelijk via een loopstation. Eveline speelt dan zelf verschillende beats en geluiden in en zingt daar prachtige zanglijnen overheen en zo ontstaat er een eigen geluid dat PHOS kenmerkt. 3VOOR12 noemde het debuutalbum, ‘Never Obsolete’ een van de meest veelbelovende Nederlandse albums van het voorjaar.

Zaterdag 16-05-2015 21:30 gratis
Hathors (ZWI)
Dit is met veel lawaai in een moordend tempo van de eerste naar de vijfde versnelling gaan. Het drietal van Hathorts had ook gewoon uit een Amerikaanse woestijn kunnen komen. Ze noemen het zelf geflipte garage-rock door getraumatiseerde probleemkinderen. Afgelopen zomer nam de band uit Zwitserland hun nieuwste album op, ‘Brainwash’. Het belangrijkste doel van dit was om de live energie van deze band vast te leggen en over te laten komen. In mei 2015 brengt de band dit nieuwe album uit.

Zondag 17-05-2015 14:30 € 20,- per team
Patroquiz
Het wordt weer hoog tijd voor een fijne Patronaat Popquiz! Daarom presenteren we op zondag 17 mei a.s. weer een fijne aflevering boordevol muzikale fragmenten en puzzel plezier! Ook dit keer zullen er weer een aantal videorondes zijn. Wil jij indruk maken en muzikale roem vergaren, stel dan een team van max 4 personen samen, meld je aan en test je muziekkennis. Wat krijg je ervoor terug: mooie prijzen van onze sponsors North End Haarlem en Patronaat en een te gekke middag met je team. Aanmelden kan via patroquiz@gmail.com We hopen jullie terug te zien op zondagmiddag 17 mei a.s. De vorige editie was uitverkocht, dus meld je op tijd aan.

Zondag 17-05-2015 20:00 € 10,-
Agent Side Grinder (SWE)
+ Treasure of Grundo + Hunter Complex
Het uit Stockholm afkomstige Agent Side Grinder staat bekend om zijn duistere, stevige electronische muziek dat doet denken aan alternatieve electrorock dat rechtstreeks uit de jaren ’80 kan komen. De band vormde zich in 2005 en bracht in 2008 het eerste album uit. Inmiddels heeft de band drie albums achter zijn naam staan en naar verwachting verschijnt de vierde ergens dit jaar. Hun derde album ‘Hardware’ (2012) liet een groter en getextureerd geluid horen. ‘Hardware’ werd album van de maand in Vice magazine, behaalde top-posities in ‘best of ‘ lijstjes van o.a.; Metro en Time-Out. En won een Manifest Award (Zweedse indie-grammy) voor de categorie ‘best synth album’ in 2013.
De Haarlemse band Treasure of Grundo (Geetruida) kwam op zijn naam door de 80’s cartoon Teddy Ruxpin. De band maakt muziek dat ligt binnen de lijnen van new wave en synthpop. Vanavond zullen zij het programma met o.a. Agent Side Grinder aanvullen.
Het bij Narrominded getekende Hunter Complex speelt muziek met sterke invloeden uit de 80’s. Digitale synths als de Roland D-50 n Yamaha DX7 werden uit het stof gehaald en vertalen technopop sound van de band.

Dinsdag 19-05-2015 20:00 € 13,50 vvk / € 15,- deur
Torche (USA)
+ Brutus (B) + Snowburner
De Amerikaanse sludge-rockers Torche brengen in februari een nieuw album uit, op het gerenommeerde Relapse Records (Obituary, Red Fang, Zeke), en doen Europa aan voor een tour! 19 mei staat Patronaat op het programma. Vooraf het Belgische trio Brutus, dat shoegaze en post-metal mengt, maar ook barokmuziek of poppy elementen laat terugkomen. Zware gitaren, en daar bovenop de harmonieuze zang van de drumster en frontvrouw. (Dit optreden sluit aan bij het Haarlem – Vlaanderen jaar). De avond wordt geopend door de Zuid-Hollandse stoner-punks Snowburner

Woensdag 20-05-2015 20:30 € 8,-
Say Yes Dog (LUX)
+ Baptist
Op basis van slechts één EP werd Say Yes Dog (LUX) al door Capital Cities en Junip op sleeptouw genomen langs zeven verschillende landen, speelde soloshows in Londen en Berlijn en deed eerder vorig jaar o.a. Eurosonic, Boomtown, Valkhof en Into The Woods aan. Logisch: ze maken onweerstaanbaar dansbare electropop met wobbelende baslijnen, droge synths en neuzelige zang die fans van The Whitest Boy Alive en Hot Chip zeer zeker zal aanspreken. “Jullie kunnen een internationale plek veroveren. Wij kiezen voor de toekomst!”, aldus de jury over Baptist, kort voordat zij de jury- én publieksprijs wegkaapten bij de Rob Acda Award 2012/2013. Dimitri Opstal en Matthijs Koster zijn de knappe koppen achter deze Haarlemse muzikale parel. Samen vormen ze een band die elektronische sounds, live instrumenten en retestrakke visuals combineren tot een indrukwekkend geheel, waar nog geen hokje voor bestaat. Ze openden Bevrijdingspop Haarlem, presenteerden hun eerste EP in Patronaat Haarlem en stonden onder meer in Paradiso, Tivoli de Helling en Magneet Festival. Vanavond verzorgen ze het voorprogramma voor Say Yes Dog!

Donderdag 21-05-2015 21:30 gratis
Steak Number Eight (B)
+ Mannheim
Vanavond het jonge Belgische sludge metal kwartet Steak Number Eight. Ze waren amper 15 jaar oud toen ze in 2008 hun post rock/sludge metal EP uitbrachten, ‘When The Candle Dies Out…’. De media reageerden lovend en de band won ‘HUMO’s rock rally’. Met hun eerste full length album, ‘All Is Chaos’, bestormde ze festivals met hun energieke live reputatie. Zo speelden ze op Graspop, Pukkelpop, Ghost Fest (UK) en stonden ze op het Dour Festival. Inmiddels is hun derde album, ‘The Hutch’ verschenen en toont de band een meer volwassen sound.
(Dit optreden sluit aan bij het Haarlem – Vlaanderen jaar). De heavy instrumental math/ postrock band Mannheim opent de avond. Zij mixen zweterige punk met ‘black jazz’ waarvan de sound je een beetje doet denken aan And So I Watch You From Afar.

Donderdag 21-05-2015 00.00 gratis
NONStop
Een continue stroom aan alle soorten hits; knalfuifnummers uit de top40 van dit moment of van twintig jaar terug, beatport top10 tracks, hiphop-don’t-stop-bangers, bedenk het zo gek en het wordt voor je gedraaid! Met elke week andere gekkigheid hoef je je nooit te vervelen. En de toegang is gratis! Over de top, we rocken nonstop!

Vrijdag 22-05-2015 21:30 gratis
Reindier
+ Support
Eén deel pop, een vleugje folk, een eetlepel elektronica, een wolkje theater en een flinke scheut emotie, even asymmetrisch schudden en voilà: een nieuw geluid. Melancholische zang, experimentele instrumenten en confronterende teksten, dat is REINDIER. Voor liefhebbers van The XX, How To Dress Well en London Grammar een absolute aanrader!

Zaterdag 23-05-2015 20:30 € 13,- vvk / € 16,-
Hans Dulfer (75 Years Tour)
Hans Dulfer behoeft eigenlijk geen introductie als één van Nederlands bekendste en meest veelzijdige musici. De enige jazzmuzicus die zowel in Nederland als in Japan gouden platen wist te behalen. Hij volgt nauwlettend de nieuwste trends, maar blijft altijd jazzmuzikant in hart en nieren. Jarenlang opereert hij als podiumdier pur sang en komt het maken van platen op het tweede plan. Als hij daar in de jaren negentig eindelijk serieus werk van maakt volgt grootschaliger succes in Nederland en een heuse sterrenstatus in Japan. Tough Tenor en PapaCandy Hans Dulfer wordt dit jaar 75, en viert dat met een groovend Rondje Nederland, waarbij zaterdag 23 mei Haarlem wordt aangedaan!
Let op: wie vanavond aanwezig is bij dit bijzondere concert in Patronaat, kan zomaar hoogstpersoonlijk door Hans Dulfer worden uitgenodigd voor zijn intieme 75-Party, op 28 mei in Amsterdam. Meet & greet dus – leuker dan dit komen ze niet!

Zaterdag 23-05-2015 20:30 € 10,-
Reverend Shine Snake Oil Co. (USA / DK)
+ Support
Gedeeltelijk uit de USA en Denemarken komen de mannen van Reverend Shine Snake Oil Co. en maken naar eigen zeggen ‘soap box music’. Denk aan voodoo, vlooienmarkten, jongleurs, verhalenvertellers, circus, sinistere figuren en freakshows. De muziek is een mix van gospel & soul, bluegrass & folk, jazz, swing, rock’n’roll en afropunk. De gedachte aan het ouderwetse circus is nooit ver weg met deze troubadours uit de hoogtijdagen van het circus en de freakshow.

Zaterdag 23-05-2015 22:00 € 7,50 vvk / € 10,- deur
Rocking Rollerdisco
Roll over Beethoven! Deze avond is Patronaat weer een rockende rollerdisco. Neem je eigen rolschaatsen mee of huur ter plekke een prachtig paar. Rol de dansvloer op waar de dj’s swingende rock n roll, disco, funk en soul draaien. That’s how we roll!
Kun je eerst & voorafgaand nog wat oefening gebruiken? Tussen 21.00 en 22.00 uur vindt er een Rollerdisco Workshop plaats onder professionele begeleiding van SkateDance. Hiervoor is een beperkt aantal tickets (€ 12,50) verkrijgbaar. Daarna mag je uiteraard ook de rest van de avond blijven, om de nieuwe skills toe te passen!

Zaterdag 23-05-2015 23.00 € 12,50
80’s Verantwoord (18+)
De jaren tachtig hebben naast een heleboel goede (en foute) muziek vooral veel dansbare platen opgeleverd. 80s Verantwoord rockt al die solide hits als geen ander. Samen met een perfecte jaren tachtig aankleding is flink feesten onvermijdelijk. Al het beste uit de 80’s in één avond gepropt, awesome!

Zaterdag 23-05-2015 00.00 gratis
Vibrant (House!)
Lekker doorhousen dus, tot in de zeer kleine uurtjes…

Zondag 24-05-2015 19:30 € 15,- vvk / € 17,- deur
Harde Pappies: Ugly Duckling
+ BlabberMouf
Ugly Duckling is op zondag 24 mei met hun oldschool hiphop live te zien in Patronaat! Vanuit de Amerikaanse West-Coast komen Andy Cooper, Dizzy Dustin en Young Einstein ook in 2015 de Noordzeekust onveilig maken. Liefhebbers van Jurassic 5 en Beastie Boys opgelet: “Ugly Duckling is their name and old school is their game”. Al sinds 1993 maakt Ugly Duckling ouderwets aandoende muziek die afwijkt van de hedendaagse hiphop. Back to basics: dus geen overbodige franje maar straight-up beats gecombineerd met felle raps, de nodige dosis zelfspot en funky baslijnen. Ook buiten de hiphopscene mogen de heren van Ugly Duckling rekenen op een loyale groep fans: zo zijn ze graag geziene maar vooral gehoorde gasten onder de skaters. Niemand minder dan Tony Hawk heeft het nummer ‘Smack’ gebruikt in zijn computergame en ook in de video van skate-collega Paul Rodriguez Jr. is datzelfde nummer als achtergrondmuziek te horen. Ugly Duckling klinkt als Ice Cube die een album opneemt met De La Soul, geproduceerd door Large Professor en Battlecat. Oftewel een absolute must voor elke liefhebber van oldschool hiphop!

Dinsdag 26-05-2015 20:00 € 10,-
Harde Pappies: Robb Bank$ (USA)
+ Dusty (UK) + Bummy Boys
Savage life! Robb Bank$ komt naar Patronaat! De jonge rapper uit Florida kwam het eerst op de radar met mixtapes ‘Calenders’ en ‘Tha City’, maar knalde echt door door de track ‘Threatz’ met Denzel Curry en Yung Simmie. Zijn laatste single ‘2PhoneShawty’ bereikte de nummer #1 plek op de Amerikaanse Billboard Trending 140 Charts en later dit jaar volgt het album ‘Year Of The Savage’, waarop meer high profile singles en features te vinden zullen zijn. Benieuwd? Kom het live checken.
Zijn tracks breng ’90s trap en southern hiphop duister samen, en zijn zeker een aanrader voor fans van Juicy J, Spaceghostpurrp & Raider Klan en Yung Lean.
Vooraf Dusty. Hij kwam op zijn dertiende van Engeland naar ons kikkerlandje en is inmiddel getekend als de eerste Engelstalige rapper op Noah’s Ark. Je hebt hem misschien ook al gezien als mc bij Decoy, De Sluwe Vos, of als host tijdens Underachievers in Patronaat afgelopen zomer.
“Gewoon een jongboy uit de bimms, ik geef geen fuck wat je van me vindt” zo opent Ray Fuego zijn verse op het aanstekelijke nummer ‘Yung Bum’. Eigenlijk vat hij de Bummy Boys in die zin perfect samen: jonge honden afkomstig uit de Bijlmer die schijt hebben aan de heilige huisjes en geheel op eigen manier de scene bestormen.

Woensdag 27-05-2015 21:00 gratis
Haarlemse Popscene:
JFK project + Rubberneck + Obmoc
Weer een prachtpresentatie van Joost Verhagens Haarlemse Popscene!

Donderdag 28-05-2015 20:30 € 12,50 vvk / € 15,- deur
Chris Daniels & The Kings (USA) ft. Jan Rijbroek Band
Chris Daniels & The Kings speelt een opzwepende mix van swing, funk en soul. Met recht: muziek waar je blij van wordt! Chris Daniels trekt al sinds 1991 volle zalen in de VS en Europa met zijn band The Kings. Met een verrassende mix van blues, soul, en funk en een spectaculaire show krijgen zij al vijftien jaar steevast iedereen op de banken. Zij speelden van Rome tot Seattle en waren top of the bill op festivals als Parkpop, Oerol en Ribs ‘n Blues. In de VS deden befaamde zalen aan zoals The Bottom Line in New York. Vanavond zullen ze in Patronaat spelen met special guest Jan Rijbroek Band! Special Guest de Jan Rijbroek Band is de band van gitaarvirtuoos, zanger én muzikant in hart en nieren Jan Rijbroek. Rock, blues, soul, metal, funk of ballads niks is de band te gek. Hardest Working Man in Rock & Roll, heet Jantje al jaren – en terecht!

Donderdag 28-05-2015 00.00 gratis
NONStop
Een continue stroom aan alle soorten hits; knalfuifnummers uit de top40 van dit moment of van twintig jaar terug, beatport top10 tracks, hiphop-don’t-stop-bangers, bedenk het zo gek en het wordt voor je gedraaid! Met elke week andere gekkigheid hoef je je nooit te vervelen. En de toegang is gratis! Over de top, we rocken nonstop!

Vrijdag 29-05-2015 20:30 € 11,- vvk / € 13,- deur
Sticky Fingers (AUS)
+ Lyall Moloney (AUS)
Het Australische Sticky Fingers speelt een catchy mix van psychedelische rock met hier en daar invloeden van reggae en dub. Nadat hun debuutalbum ‘Caress Your Soul’ in 2013 verscheen, bestormde deze de hitlijsten en leverde de plaat een tour op met 32 shows in 40 dagen tijd. Één ding is zeker, stilstaan op de muziek van Sticky Fingers lukt niemand. Het is net alsof de muziek je hypnotiseert in een diepe trance, waarbij je uiteindelijk wakker wordt door een klap in je gezicht en je realiseert dat je aan het dansen bent als een hippie.
Producer, singer-songwriter en artiest in hart en nieren Lyall Moloney maakt muziek met pakkende hooks en laid back beats. Zijn eclectische muzieksmaak die terug te horen is in de muziek die hij maakt ligt ergens tussen hiphop, dub en folk. Dat Moloney geen vreemde eend in de bijt bewijst hij met 200 shows die hij gaf in het afgelopen anderhalf jaar, Zo speelde de Australier shows en festivals met bands als Grey Ghost, The Phonies, The Big Village Crew en anderen. Sticky Fingers was zo enthousiast over Lyall Moloney zijn muzikaliteit dat ze hem besloten mee te nemen op tour.

Vrijdag 29-05-2015 21:30 gratis
Angelo Boltini
+ Iow Maio
Angelo Boltini is een muzikale duizendpoot. De meesten kennen hem als een veelbelovend gitarist, maar zijn fascinatie met muziek reikt uit naar elk instrument dat binnen handbereik komt. Hij is constant op zoek naar nieuwe manieren om emotie te trekken uit snaren, toetsen en elektronica, om de verhalen te ondersteunen die hij zachtjes in je oor zingt. Angelo komt 29 mei optreden in het Patronaat café met volledige bandbezetting!
Iow Maio is een Amsterdamse artiest, begonnen als drummer daarna geëxperimenteerd met electronische muziek en folk met accordeon. Zijn muziek kan omschreven worden als melancholische pop waarin elektrisch orgel een grote rol speelt. Zijn zachte, moderne als 80s melodieën komen samen met elektrisch gitaar en soms hoge stem die ook wel doen denken aan die van Bon Iver en Feist.

Zaterdag 30-05-2015 20:00 € 8,- vvk / € 10,- deur
20 jaar Rob Acda Award! ft. Stuurbaard Bakkebaard, Cheesy (Victims), Beatcream, Good Meat e.v.a.
De Rob Acda Award bestaat 20 jaar. Al 20 jaar appels met bananen vergelijken, dat wordt uiteraard groots gevierd. 20 jaar – 20 bands – alle zalen van Patronaat Haarlem. Nieuwe winnaars, bands die de finale niet eens gehaald hebben en sommige formaties staan zelfs voor één keer op uit de dood. In elk geval komen: Stuurbaard Bakkebaard – Cheesy (Victims) – Beatcream – Danika – Ethereal – Field of Steel – Good Meat – Trechcoat – Solid Rocket Boosters – Pajotini – The Legs – Baptist – Schizoid Lloyd – Zero Gravity – The Syrens – The Tabascos – KrakersIJland & The Locomotives – Bunch on a Breakout. En dan worden er nog een paar Geheimen niet verklapt, vanwege de verrassing!

04-06-2015 20:00 € 21,- vvk / € 25,- deur
Yellowcard (USA) + Zebrahead (USA)
4 juni schijnen er wat zonnestralen uit California in Haarlem, want dan staat Yellowcard samen met Zebrahead op het programma van Patronaat! Voor de twee Amerikaanse bands is het de enige Nederlandse show deze tour. Yellowcard startte al in 1997 en bracht afgelopen jaar het negende album ‘Lift A Sail’ uit. Het werk is ingetogener geworden, meer een rock dan pop punk, maar wel inclusief Yellowcard’s herkenbare vioolspel. Voor Zebrahead geldt “Party Time? …All The Time!” De aanstekelijke mix van pop, punk, rock en zelfs wat rap maken de shows van deze act uit Orange County nog steeds een groot feest.

[iconbox title=”” title_align=”left” content_align=”left” layout=”boxed” bg=”#cecece” border=”#81d742″ content_color=”#000000″ align=”left” type=”vector” icon=”brankic-icon-info” icon_align_to=”box” size=”32″ ]Patronaat
Zijlsingel 2 2013 DN Haarlem
023-5175858 (kassa/infolijn) 023-5175850 (kantoor)
www.patronaat.nl[/iconbox]

- Advertentie -