Saxofonist Ties Mellema solo in de Toneelschuur

0

Moet de kunstenaar slechts vermaken of is er nog volop ruimte voor bevlogen experiment en oprechte overpeinzingen? Saxofonist Ties Mellema gaat samen met beeldend kunstenaar Michiel Voet, de Ierse componist Ian Wilson en regisseur Jos van Kan op zoek naar het antwoord in The End of Desire.

Een ingrijpende sleutelgebeurtenis in het leven van saxofonist Ties Mellema vormde de aanleiding voor The End of Desire. Ties verloor enkele jaren geleden door een ongeluk zijn vermogen om met twee handen saxofoon te spelen. Maar door stug doorzetten en met een liefdevol geduld heeft hij, tegen alle verwachtingen in, zijn vermogens weer opgebouwd. Voor het eerst staat Ties Mellema solo op de theatervloer en brengt met The End of Desire een hoogstpersoonlijke ode aan de kracht van muziek.

De Ierse componist Ian Wilson laat Mellema alle kleuren van zijn instrumenten en de electronica opzoeken. In een inventief decor van Michiel Voet, in interactie met videoprojecties, speelt Mellema een sterke, fantasievolle en menselijke godheid.

Saxofoon, spel: Ties Mellema, Compositie muziek: Ian Wilson, Regie en video: Jos van Kan, Toneelbeeld en video: Michiel Voet, Kostuums: Dorien de Jonge, Licht: Stefan Dijkman

Ties Mellema
Het virtuoze interpretatie- en improvisatievermogen van Ties Mellema werd reeds met de Nederlandse Muziekprijs bekroond. De saxofonist brengt in september 2014 een cd uit met zangeres Nora Fischer en speelt met zijn eigen Amstel Quartet in Nederland en Europa. Met componist Ian Wilson werkte hij eerder samen, onder meer voor het Residentie Orkest.

Jos van Kan
Regisseur Jos van Kan is de komende jaren internationaal actief in onder meer Japan, Canada en Duitsland. Jos heeft grote affiniteit met actueel muziektheater en regisseerde in Nederland voor o.a. Orkater en Asko-Schönberg. Hij maakte met componist Micha Hamel voor het Holland Festival de muziektheatervoorstelling ‘De Rode Kimono’.

Michiel Voet
Michiel Voet is beeldend kunstenaar en theatervormgever. Hij werkte samen met onder meer Orkater, Het Zuidelijk Toneel en het Nationale Toneel. Met het indrukwekkende project De Onzichtbare Man, een tentoonstelling, een fotoboek én een theatervoorstelling was hij afgelopen jaar te zien op het Over het IJ Festival en in galerie Nieuw Dakota in Amsterdam.

Ian Wilson
De klassieke-, jazz-, cross-over-, en multi-media composities van Ian Wilson zijn wereldvermaard en uitgevoerd op festivals zoals de BBC Proms, de Biënnale van Venetië en de Frankfurter Buchmesse en op locaties zoals in de New Yorks Carnegie Hall, het Amsterdamse Concertgebouw en het Muziekgebouw, Wenen’s Musikverein en Tokyo’s Suntory Hall.

Deze nieuwe muziektheatervoorstelling is op woensdag 27 mei te zien in de Toneelschuur in Haarlem.

Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief van Haarlem updates:
Voer je e-mailadres in:


(Geleverd door FeedBurner)