Tweetal probeert jongen te beroven

0

Zaterdagavond, rond 23.40 uur, probeerden twee jongens een 18-jarige jongen uit Haarlem van zijn telefoon en geld te beroven.

De 18-jarige jongen fietste op het Frans Halsplein toen hij door twee jongens op een donker gekleurde Vespa scooter gedwongen werd de Regulierstraat in te gaan. De twee jongens op de scooter bedreigden de fietser en gaven aan dat hij zijn geld en telefoon moest afgeven. De 18-jarige jongen verzette zich en er ontstond een worsteling. Hierdoor liep hij schaafwonden aan zijn handen op en een opgezwollen jukbeen. Toen er een groep fietsers voorbijkwam gingen de twee er met de scooter vandoor.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen van deze poging tot straatroof. Zij zou met name graag in contact willen komen met het groepje dat voorbij fietste. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Haarlem op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

- Advertentie -