Hét Natuuronderzoek van Noord-Holland 2015

0

Zaterdag 16 mei startte hét online Natuuronderzoek van Noord-Holland 2015. Een initiatief van Landschap Noord-Holland en de regionale dagbladen. Het is voor het eerst dat er zo’n groot natuuronderzoek in Noord-Holland wordt georganiseerd. Iedereen in Noord-Holland kan mee doen.

Alle Noord-Hollanders hebben nu de kans te laten weten wat natuur voor hen betekent. En hoe tevreden zij over die natuur zijn. Onder deelnemers aan het onderzoek wordt een mooie prijs verloot: een rondvlucht boven Noord-Holland.

Het onderzoek
Welk dier staat symbool voor Noord-Holland? Hoe waardeert u de natuur in uw directe omgeving? Hoe ziet u de toekomst voor natuur? Dat zijn een aantal vragen die in het natuuronderzoek Noord-Holland 2015 worden gesteld. Via www.natuuronderzoek2015.nl kan iedereen mee doen. Natuurkenners of juist niet. De vragen zijn leuk en gemakkelijk te beantwoorden. Het onderzoek is online en verplicht deelnemers tot niets. En er is een mooie prijs te winnen: een rondvlucht van 1 ½ uur, voor 2 personen boven Noord-Holland.

De resultaten
De resultaten van het onderzoek levert vooral Landschap Noord-Holland belangrijke informatie over hoe zij als dé natuurorganisatie van Noord-Holland de natuur zo aantrekkelijk mogelijk kan maken. Het onderzoek maakt duidelijk hoe Noord-Hollanders de natuur waarderen. Hoe ze de natuur gebruiken en hoe ze de toekomst voor die natuur zien. Maar ook waar verbeteringen nodig zijn. Het onderzoek biedt deelnemers bovendien de mogelijkheid een stem te laten horen en invloed uit te oefenen richting de politiek.

Resultaten van het onderzoek worden gepubliceerd in de regionale dagbladen, de website en in het tijdschrift van Landschap Noord-Holland.
Meedoen aan het onderzoek kan tot 26 juni a.s. op www.natuuronderzoek2015.nl.