Acht aanhoudingen wegens het bezit van inbrekerswerktuigen

0

De politie hield van zondagmiddag tot maandagnacht in totaal acht mannen aan in Haarlem die in het bezit waren van inbrekersgereedschappen.

In de nacht van zondag op maandag rond 03.30 uur zijn vier Amsterdammers aangehouden voor bezit inbrekerswerktuigen. Agenten zagen een voertuig rijden op de Tempeliersstraat en besloten het voertuig te controleren. Naar aanleiding van de controle vertrouwde de agenten het niet en besloten het voertuig te laten volgen. De auto stopte bij het Leidseplein waar de vier verdachten rondliepen, kijkend naar woningen. Toen zij in de gaten kregen dat agenten hen in het vizier hadden vluchtten zij de auto in en wilde wegrijden. Toen de verdachten zagen dat alle uitwegen waren geblokkeerd door politievoertuigen verlieten drie verdachten de auto en zetten het op een rennen. Eén verdachte kon worden aangehouden in de auto, twee andere konden worden aangehouden in de buurt van het Leidseplein. De vierde verdachte had zich verstopt aan het Bisschop Bottemanneplein en dankzij de inzet van een politiehond kon hij worden gevonden en aangehouden. Doordat de verdachte zich verzette heeft de politiehond hem gebeten.

De vier Amsterdammers, in de leeftijd van 21, 23 en 24 jaar, zijn ingesloten voor bezit inbrekerswerktuig. Is er bij u ingebroken of is er getracht in te breken in de nacht van zondag op maandag in de buurt van het Leidseplein? Meld u bij de politie via 0900-8844.

Inbrekerswerktuig en harddrugs
De politie hield zondagmiddag twee mannen, van 18 en 19 jaar uit Haarlem en Bennebroek aan die in het bezit waren van inbrekersgereedschap. Surveillerende agenten reden op de Smedestraat en zagen een voertuig rijden met daarin twee inzittenden. Ze spraken de bestuurder aan die inbrekerswerktuigen en onder andere handschoenen in de auto had liggen. Beide mannen zijn aangehouden en later op last van justitie heengezonden. De Bennebroeker had drie wikkels met vermoedelijk harddrugs bij zich en een hoeveelheid geld.

Gearresteerd na achtervolging
In de nacht van zondag op maandag hield de politie nog twee Haarlemmers aan, van 19 en 21 jaar, die ook in het bezit waren van inbrekerswerktuigen. Agenten zagen het tweetal, geheel in het zwart gekleed, lopen op de Laan van Angers. Ze probeerden de mannen staande te houden maar ze gingen er rennend vandoor. Na een achtervolging konden de agenten het duo staande houden. Beide Haarlemmers hadden inbrekerswerktuigen bij zich. De werktuigen zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt of de verdachten te linken zijn aan inbraken. De verdachten zitten vast. Is er bij u ingebroken en heeft u nog geen aangifte gedaan? Doe dit dan alsnog en bel met 0900-8844. Blijf van goederen af waar een inbreker mogelijk heeft aangezeten. Sporen, zoals DNA van de inbreker dat is achtergebleven, kunnen namelijk dienen als bewijsmiddel en ondersteunen bij de verdere opsporing.