Aanhoudingen in onderzoek naar overval op juwelier Haarlem

0

Op zaterdagmiddag 28 februari jl. werd juwelier Schaap en Citroen in de Spekstraat in Haarlem overvallen. In het kader van dat onderzoek zijn begin maart in Finland een 27-jarige Rus en een 45-jarige Rus aangehouden. Zij bleken in het bezit te zijn van een groot deel van de buit.

De verdachten zijn door Finland uitgeleverd aan Nederland, op 9 april in Nederland aangekomen en direct in verzekering gesteld. Wat hun precieze rol bij de overval is geweest maakt onderdeel uit van het onderzoek, beiden worden verdacht van betrokkenheid bij de overval.

De twee verdachten zitten nog vast, de raadkamer van de rechtbank heeft hun voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd. Naar verwachting zal eind juli een (pro forma) zitting worden gepland. Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.